Koko Jazz Club tunnustuspalkinto Aleksi Heinolalle

20.12.2018

Koko Jazz Club on myöntänyt historiansa ensimmäisen tunnustuspalkinnon 25-vuotiaalle jazz rumpali Aleksi Heinolalle Jazzmuusikot ry:n pikkujouluissa 17.12.2018. Perusteluissa mainitaan Heinolan symbaalityöskentelyn perinnetietoisuus ja hänen kupliva innostuksensa joka on inspiroinut jazzkenttää kokeneimpia taiteilijoita myöten. Koko Jazz Club tunnustuspalkinto myönnetään alan tuleville nuorille lupauksille ja tullaan jakamaan vuosittain.

Tilaisuudessa Jazzmuusikot ry nimesi vuoden Jazzdiggariksi porilaisen tuottajan ja konsertinjärjestäjän Jyrki Laihon. Laiho pyörittää Porissa Jazziin vahvasti keskittynyttä Validi Karkia-klubia jossa on seitsemän vuoden aikana soittanut jo 1420 muusikkoa. Lisäksi Jazzmuusikot ry jakoi myös yhden aivan uuden palkinnon. Vuoden jazzmuusikko palkinto myönnettiin Antti Lötjöselle. Palkintopuheessa Suomen työllistetyimmäksi tituleerattu basisti on nostanut suomalaisten jazzmuusikoiden tunnettavuutta Euroopan-kiertueellaan jazzrumpali Jeff ”Tain” Wattsin trion mukana.

Seuraava Koko Jazz Clubin tunnustuspalkinto myönnetään joulukuussa 2019 järjestettävässä Finnish Jazz Awards 2019 gaalassa, joka on jazzmuusikin keskeisten toimijoiden yhteinen hanke. Suomalasen jazzin oma gaala järjestetään tuolloin ensimmäistä kertaa.