KariIkonenTrio_341sopiva
Ravintola Raatihuone , Iisalmi

KJC Iisalmi: Kari Ikonen Trio

5.4. Klo 20:00

Raatihuoneella pianotriojazzia maailman huipulta:

Kari Ikonen Trio

Kari Ikonen – piano
Olli Rantala – kontrabasso
Markku Ounaskari – rummut
Tulevaa live-albumiaan keikoilla äänittelevä super-trio esittää valikoitua repertuaaria kolmelta levyltään, sekä myös uutukaisia Kari Ikosen sävellyksiä, joita ei Suomessa olla vielä kuultu. Sähköä ja sähinää siis ilmassa taas!
2017 live-EPK video (4’):  https://youtu.be/PeH_us0wr0k
Video Jazzahead 2017 showcasesta (32’): https://youtu.be/IZlVGryVFdw
Lisää musiikkia, videota, arvosteluita, keikkapäivämääriä ym: http://www.kariikonen.com/kari-ikonen-trio/
”Sävellyksellisesti, soitannollisesti ja tuotannollisesti levy on aikamme täysipainoisinta pianotriojazzia.” (*****) –SuomiJazz
”Kari Ikonen Trio achieve an ensemble sound that is fresh, subtle, and tickled by gentle surprises.” -Joe Woodard, DownBeat (USA) 
 
”This is a wholly original take on the improvising piano trio.” (****) -Jazz Journal (UK)
”One of the highlight sets of the 2017 Wangaratta Festival of Jazz” -Mal Stanley, ABC Jazz (AUS)
”Kari Ikonen trioineen näyttää uudella levyllään taivaan merkit.” (*****)  
-Kauppalehti
”Pianisti Kari Ikosen trion debyyttilevy Bright tuo poikkeuksellista valoa ja energiaa suomalaiseen nykyjazziin… Ikonen erottuu uljaasti edukseen tavanomaisista jazzliruttelijoista. Hän ei arkaile eikä säästele, vaan antaa musiikille koko sielunsa.”  -Aamulehti
Karismaattinen ja ikoninen jazzpianotrio, joka huolella laadituilla omintakeisilla sävellyksillään, konventioista poikkeavilla sovituksillaan ja säkenöivän energisellä soitollaan on jo seitsemän vuotta hurmannut kuulijansa Moskovasta Washingtoniin, Nurmeksesta Melbourneen ja Lissabonista Tokioon.
Arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisi yhtyeen ensilevyn Bright vuonna 2013. Ylistäviä arvosteluja Antarktista lukuunottamatta kaikilta mantereilta kerännyt levy valittiin saksalaisen JAZZTHETIK:in ja amerikkalaisen Something Else Reviews’in vuoden 2013 parhaiden levyjen listoille. Pari vuotta myöhemmin julkaistu Beauteous Tales and Offbeat Stories päätyi Emma-ehdokkaaksi ja peräti kymmenelle Eurooppalaiselle ”vuoden parhaat levyt”-listalle. Kolmas levy Wind, Frost & Radiation ilmestyi huhtikuussa 2018 samaisen Ozellan toimesta.

Konsertteja KIT on soittanut pitkälti toista sataa, Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Belgiassa, Luxemburgissa, Ranskassa, Espanjassa, Portugalissa, Tsekissä, Romaniassa, Turkissa, Virossa, Venäjällä, Koreassa, Japanissa, Taiwanissa, Kiinassa, Hong Kongissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa.

Liput Ravintola Raatihuone
E-mail: ravintola@raatihuone.fi
puh. 050 408 6009