Työtä tarjolla: KokoTeatteri etsii teknistä vastaavaa

Kuvaaja: Maarit Kytöharju

22.8.2019

Teknisen vastaavan paikka on täytetty. Kiitos kaikille hakijoille. ______________________________________________________________

KokoTeatteri etsii teknistä vastaavaa määräaikaiseen työhön. Paikka täytetään, kun sopiva henkilö löytyy. Työn pituus sovitaan hakijan kanssa erikseen. Hakijalta edellytetään soveltuvaa tutkintoa tai vastaavia opintoja sekä/ tai laaja-alaista työkokemusta teatteritekniseltä alalta. Työ on kokopäiväinen (37,5h viikko), ja sisältää 4kk koeajan. Mahdollisuus myös vakituiseen työhön.

KokoTeatteri on helsinkiläinen teatterilain ulkopuolinen ammattiteatteri. Toimintamme koostuu sekä omista taiteellisista teatterituotannoista että yhteistuotannoista ja vierailuista. Lisäksi tilaa vuokrataan seminaareihin ja yksityistilaisuuksiin. Hämeentie 3 sijaitsevassa tilassa toimii KokoTeatterin lisäksi Koko Jazz Club, jonka kanssa jaetaan muun muassa henkilökuntaa ja teknisiä resursseja. Valokalustoa lukuunottamatta koko tekniikkamme on uusittu kesän aikana huippuluokan äänentoiston ja projisoinnin takaamiseksi. 

Teknisen vastaavan työ edellyttää sekä teknistä että taiteellista osaamista:
haemme erityisesti ääniteknistä taitajaa, joka suorittavan työn lisäksi kykenee tarvittaessa myös taiteelliseen äänisuunnitteluun. Laskemme eduksi valotekniikan ja audiovisuaalisten sekä kokousteknisten laitteiden hallinnan, ja edellytämme avointa mieltä suhtautumisessa uuden oppimiseen.

Lisäksi työ sisältää esitysteknistä tuotantosuunnittelua paitsi itsenäisesti myös yhdessä teatterinjohtajan kanssa. Toiveemme on löytää yhteistyökykyinen, vaihtuvissa asiakastilanteissa joustavasti toimiva ammattilainen, joka taitaa myös ennakkosuunnittelua ja itsenäistä harkintaa vaativan työskentelyn osana työryhmää.

Palkka 2.500€ + 12,5 % lomakorvaus / kk.
Lähetä hakemus sekä CV:si osoitteeseen toimisto@kokoteatteri.fi

Lisätiedot: Anna Veijalainen, teatterinjohtaja, 050 5909813
KokoTeatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki

KJC juhlii klubin uutta sydäntä!

Alexi Tuomarila

2.6.2019

Taiteellinen johtaja Timo Hirvonen: “10-vuotisjuhlien kynnyksellä kehittämme toimintaamme edelleen uudelle tasolle. Koko Jazz Clubin uusi sydän on Steinway & Sons D 274 – flyygeli. Se antaa jazzpianistiemme parhaimmistolle mahdollisuuden tarjota kuulijalle täydellinen tulkinta.”

KJC Solo Piano – sarja
Taidemuodosta riippumatta yksin esiintyminen on kuninkuuslaji. Haluamme haastaa parhaat taiteilijamme päivittämään näkemystään omasta solopianismistaan.
KJC Piano Solo-sarjan konserteissa pianisti on salin keskellä ja yleisö ympäröi taiteilijaa. Intiimissä asettelussa pianismin hienoudet välittyvät akustisesti.

Konserttisarjan käynnistää 18.7.2019 pianisti  Alexi Tuomarila. Sarjassa esiintyvät  jazzmusiikin professori Jukkis Uotila, Seppo Kantonen, Lenni-Kalle Taipale, Aki Rissanen, Kari Ikonen, Mikael Jakobsson,  Riitta Paakki ja Marzi Nyman.

Sananen vuoden vaihteeseen

IisalmiJazzFestival007

28.12.2018

› vuosi on ollut täynnä hienoja tapahtumia. Muusikoiden kohtaamisia lavalla, hyviä keskusteluja asiakkaiden kanssa, uusia ideoita ja paljon koskettavaa musiikkia!

Suomi-palkinto lämmitti pientä, mutta sitäkin sitkeämpää operatiivista ryhmäämme. Tunnustukset ovat tärkeitä, otamme tämän tunnustuksen ylpeänä ja nöyrin mielin vastaan.
Klubin perustajajäsen Jussi Lehtonen palkittiin Yrjö-palkinnolla, tästä lämpimät onnittelut upealle taiteilijalle!

Vuonna 2018 teimme lyhytelokuvan nimeltä Ylä-Savo. Prosessi oli opettavainen, mutta ennen kaikkea hauska! Elokuvan teon  myötä suhteet Japaniin vahvistuivat huomattavasti. Tästä lisää vuonna 2019.

Tulevan vuoden supervierailuihin kuuluvat mm. Jonathan Kreisberg Quartet, Blicher/Hemmer/Gadd-vierailu ja Frank McComb.
Jukkis Uotila käynnistää jazzvuoden svengihirmujen Aleksi Heinola / Daniel Franck kera.

Mutta sitä ennen päätetään vuosi 2018 setillisellä sointuvaihdoksia: Tapahtumalla herätellään Iisalmi Jazz Festivalia, jonka hotelli – ja lippupaketit ovat nyt myynnissä.
Lavalla lauantaina 29.12.2018:

Pope Puolitaival, saksofoni
Mikael Jakobson, piano
Timo Hirvonen, basso
Aleksi Heinola, rummut

https://www.sokoshotels.fi/fi/tarjoukset/tarjous/iisalmi-jazz-festival-2019/024865665_392875

Koko Jazz Club tunnustuspalkinto Aleksi Heinolalle

jazzpalkinto

20.12.2018

Koko Jazz Club on myöntänyt historiansa ensimmäisen tunnustuspalkinnon 25-vuotiaalle jazz rumpali Aleksi Heinolalle Jazzmuusikot ry:n pikkujouluissa 17.12.2018. Perusteluissa mainitaan Heinolan symbaalityöskentelyn perinnetietoisuus ja hänen kupliva innostuksensa joka on inspiroinut jazzkenttää kokeneimpia taiteilijoita myöten. Koko Jazz Club tunnustuspalkinto myönnetään alan tuleville nuorille lupauksille ja tullaan jakamaan vuosittain.

Tilaisuudessa Jazzmuusikot ry nimesi vuoden Jazzdiggariksi porilaisen tuottajan ja konsertinjärjestäjän Jyrki Laihon. Laiho pyörittää Porissa Jazziin vahvasti keskittynyttä Validi Karkia-klubia jossa on seitsemän vuoden aikana soittanut jo 1420 muusikkoa. Lisäksi Jazzmuusikot ry jakoi myös yhden aivan uuden palkinnon. Vuoden jazzmuusikko palkinto myönnettiin Antti Lötjöselle. Palkintopuheessa Suomen työllistetyimmäksi tituleerattu basisti on nostanut suomalaisten jazzmuusikoiden tunnettavuutta Euroopan-kiertueellaan jazzrumpali Jeff ”Tain” Wattsin trion mukana.

Seuraava Koko Jazz Clubin tunnustuspalkinto myönnetään joulukuussa 2019 järjestettävässä Finnish Jazz Awards 2019 gaalassa, joka on jazzmuusikin keskeisten toimijoiden yhteinen hanke. Suomalasen jazzin oma gaala järjestetään tuolloin ensimmäistä kertaa.

Koko Jazz Clubille myönnetty Suomi-palkinto 2018!

44340780840_1d637cd57a_k

3.12.2018

Koko Jazz Clubille on myönnetty tänään Suomi-palkinto yhdessä seitsemän muun palkinnonsaajan kanssa. Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho palkitsi seitsemän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää Suomi-palkinnoilla. Palkinnon saivat muusikko Remu Aaltonen, Alt Arkkitehdit, Finnish Game Jam, kirjailija ja suomentaja Jyrki Kiiskinen, Koko Jazz Club, taiteellinen johtaja Paola Suhonen ja elokuvaohjaaja Selma Vilhunen.

Suomi-palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi olla myös huomattava saavutus tai lupaava läpimurto. Vuodesta 1993 jaettujen Suomi-palkintojen suuruus on tänä vuonna 24 700 euroa, ja ne myönnetään Veikkauksen tuotosta.

– Suomessa on luovia ja lahjakkaita ihmisiä. Osa toimii ryhmässä – osa pääasiassa yksin. Yhä useampi heistä on niittänyt mainetta myös kansainvälisesti. Luovuus nousee yksilöistä, joita yhteisö ja yhteiskunta voivat tukea, sanoo ministeri Sampo Terho.

– Tänä vuonna Suomi-palkinnolla on haluttu kunnioittaa vankkaa taiteellista pätevyyttä. Tekijöitä, jotka edustavat pitkän linjan osaamista ja vaikuttavuutta suomalaisen taiteen kentällä. Toisaalta olemme halunneet huomioida myös uudet virtaukset suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa, Terho jatkaa.

Palkintoperustelut:

Koko Jazz Club on muusikoiden perustama yhteisö, joka on tarjonnut säännöllistä, kuratoitua jazzohjelmistoa vuodesta 2010 lähtien. Koko Jazz Clubin taiteellinen johtaja on ollut alusta alkaen muusikko Timo Hirvonen. Koko Jazz Club on muusikkojen olohuone ja yhteisön kokoon keräävä voima. Koko Jazz Clubin toiminnan tarkoituksena on parantaa jazzmusiikin asemaa tarjoamalla taidemuodon parhaille tekijöille asianmukainen korvaus työstä sekä taiteellinen vapaus uuden musiikin synnyttämiselle. Koko toimii myös Ylä-Savossa ja sen toiminta on otettu erinomaisesti vastaan. Koko kehittää jatkuvasti erityisesti kansainvälistä toimintaa. Koko Records julkaisee ja vie levyjä Japaniin ja fokusoi markkinointiaan turisteille, joille jazz kansainvälisenä taidemuotona ja jazzklubi paikkana on suurkaupungin tunnusmerkki.

 

Teksti opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta

Lyhytelokuva ”Ylä-Savo” julkaistu

Näyttökuva 2018-9-25 kello 15.34.01 kopio

18.11.2018

Koko Jazz Club Iisalmi Kannatusyhdistys ry:n upea lyhytelokuva ”Ylä-Savo” nähtävillä nyt linkin takana.

Elokuvan ohjaus Anna Veijalainen.
Valkokankaalla Tetsuro Shimaguchi, Lenni-Kalle Taipale, Timo Hirvonen ja vuoden 2018 Yrjö-palkittu Jussi Lehtonen.
Olkaa hyvä!

Koko Records julkaisee 1.11.2018: Jussi Lehtonen Quartet- Live at Koko Jazz Club

kansikuvajussi

10.10.2018

Rumpali ja säveltäjä Jussi Lehtonen julkaisee uuden levyn ”Live at Koko Jazz Club” Koko Records- levymerkillä 1.11.2018.
Lehtosen uusi kvartetti koostuu johtajansa lisäksi kahdesta nuoresta virolaisesta muusikosta, pianisti Holger Marjamaasta ja basisti Heikko Remmelistä, sekä Suomen ykköstenoristi Joonatan Rautiosta.
Levyn kappaleista puolet ovat juuri tälle kokoonpanolle sävellettyjä uusia teoksia, ja puolet ovat peräisin residenssiperiodilta Pariisista kahden vuoden takaa. Lehtonen kuvailee sävellyksiänsä tällä levyllä kunnianosoituksina aikaisempien sukupolvien mestareille, jotka ovat olleet luomassa ja kehittämässä jazzmusiikkia ja sen erilaisia tyylisuuntia. Inspiraation lähteinä ovat olleet mm. John Coltrane, Wayne Shorter, Herbie Hancock ja John Scofield, mutta yhtälailla myös Lehtosen läheiset kollegat ja perhe.
Yhtyeen soundi koostuu jokaisen soittajan erityisistä vahvuuksista ja kyvystä tuoda ne esiin vaivattomasti sävellysten puitteissa. Marjamaa yhdistää soitossaan be-bopin ja gospelin sanavarastoja, Rautio tuo mukanaan ilmaisullisen ja virtuoottisen solismin, ja Remmel yhdessä Lehtosen kanssa muodostaa tukevan ja svengaavan pohjan.

Ylä-Savo lyhytelokuva ensi-illassa Iisalmessa

kansiyläsavo

27.9.2018

Koko Jazz Club ylpeänä esittää lyhytelokuvan ”Ylä-Savo” perjantaina 28.9.18 klo 18.00 Iisalmen Kultturikeskuksen Eino Säisä-salissa. Ensi-illassa konsertoivat lyhyesti valkokankaallakin seikkailevat muusikoit Lenni-Kalle Taipale, Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen. 
Elokuvan tähtenä nähdään Quentin Tarantinon Kill Bill-elokuvien koreografi ja Japanin arvostetuin samuraitaiteilija Tetsuro Shimaguchi. 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tapahtumaan kannattaa saapua klo 17.30 mennessä. 

Tilaisuuden virallinen jatkokonsertti on Ravintola Raatihuoneella alkaen klo 20.00, jossa esiintyy Suomen jazzliiton kiertueella Arttu Takalo L´Alliance yhtyeineen!

Lainaus haastattelusta Votkin / Hirvonen:

– Halusimme tuoda Ylä-Savoa esille uudella tavalla. Elokuvan pääosassa on samurai, joka etsii mielenrauhaa. Hän raivaa tiensä tänne Ylä-Savoon seuraamalla musiikkia. Suomalainen luonto näyttäytyy meillekin hieman uudella tavalla, kun näemme meille tutut paikat ja maisemat päähenkilön näkökulmasta.

Elokuvaa kuvattiin ympäri Ylä-Savoa ja myös Tokiossa.

– Myös Jazz kuuluu Ylä-Savon erikoisuuksiin ja kun musiikki kuljettaa tarinaa ei sanojakaan tarvita.

Tilaisuuden virallinen jatkokonsertti on Ravintola Raatihuoneella alkaen kello 20. Siellä esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella Arttu Takalo L´Alliance yhtyeineen. Lippuja tähän konserttiin voi ostaa Raatihuoneelta.

 

Ylä-Savo

Cast

Samurai Tetsuro Shimaguchi

Saksofonisti Jukka Perko

Pianisti Lenni-Kalle Taipale

Basisti Timo Hirvonen

Rumpali Jussi Lehtonen

Crew

Ohjaus ja käsikirjoitus Anna Veijalainen

Käsikirjoituksen ideointi Anna Veijalainen, Timo Hirvonen ja Jaakko Vuorenmaa

Musiikki Hirvonen / Taipale / Lehtonen

Koreografia Tetsuro Shimaguchi

Kuvaus Japani Jaakko Vuorenmaa

Kuvaus Suomi Jarno Marjamäki
Ilmakuvaus Timo Hirvonen / Jarno Marjamäki

Leikkaus Riitta Poikselkä

Äänisuunnittelu Heikki Innanen

Värimäärittely ja Online Jari Innanen

Musiikin äänitys Iisalmi Niko Laasonen

Musiikin äänitys Helsinki Hannu Huhtala

Äänitys Heidi Bergström

Puvustus Anna Veijalainen

Rekvisiitan valmistus Kauko Hirvonen

Metsäkoneen kuljettaja Tarmo Juntunen

Tilaaja Koko Jazz Club Iisalmi Kannatusyhdistys ry / Meet Ylä-Savo Jazz 2018-2019

Tuottaja KJC Iisalmi Oy / Timo Hirvonen

Osatuottaja KokoTeatteri

 

 

Näyttökuva 2018-9-25 kello 15.34.01 kopio

 

 

Kiitos

Väisänen Ky

Jussi Nissinen

Jukka Laakso

Mauri Kouvalainen

Genelec

Ponsse

Harri Salo

Mutant Koala Pictures

Jukka Vidgren

Iisalmen kaupunki
Original Sokos Hotel Koljonvirta

Ylä-Savon Veturi
Ely-keskus

Iisalmen kaupunki

Raatihuone / Olli Ylhäinen

Itikan tila / Antti Sarvela

Alma Sarvela

Pirjo Sarvela

Konsta Sarvela

Seppo Roth

Raili Roth

Kamui – The Samurai Sword Artists

Masumi Ishihama

Hiromi Matsumura
Junki Segawa

Kazunobu Achiwa

Shibuya Television Co., Ltd. / Nobue Yasuda

MOKUYOUKAN / Yoshiyuki Ishikami

Hannu Pietikäinen

Pekka Nissinen

Mikko Leppimaa

Sanja Kangas

Virve Balk

Kellariteatterin puvusto

Eeva-Maija Hirvonen

Anni Hujanen

Risto Hujanen

Heidi Huhtilainen

Paavo Veijalainen

Pia Veijalainen

Eeva Zimmerman

Minna Partanen

Petteri Tikkanen

 

Leaderlogomaaseuturahastologo

jamit by Jazzmuusikot ry

jamikuva riippa

26.2.2018

Jazzmuusikot ry järjestää yhteistyössä Koko Jazz Clubin kanssa jamit. Ovet avataan klo 19 ja soitto alkaa klo 20. Sisäänpääsymaksu on 5€ ja jameissa soittaville muusikoille tarjoamme vapaan pääsyn.

Jamien housebandinä toimivat:

Ville Riippa -keys
Joonas Riippa -drs
Mikael Saastamoinen -bass
Jarmo Saari -gtr

Tervetuloa!

HS arvio Aki Rissanen levynjulkaisukonsertti

21200726_1352604634864999_4481567565751829700_o

27.11.2017

Tästä ei suomalainen jazzyhtye paljoa parane – Aki Rissanen Trio katsoo pohjoismaista triojazzia uudesta näkökulmasta

Toisen levyn tehnyt Aki Rissanen Trio on jälleen vuoden huippuja.

Aki Rissanen Trio soitti levynjulkaisukeikan Koko Jazz Clubilla. Yhtyeessä soittavat rumpali Teppo Mäkynen (vas.), basisti Antti Lötjönen ja pianisti Aki Rissanen.
Aki Rissanen Trio soitti levynjulkaisukeikan Koko Jazz Clubilla. Yhtyeessä soittavat rumpali Teppo Mäkynen (vas.), basisti Antti Lötjönen ja pianisti Aki Rissanen. (KUVA: ARTTU KOKKONEN)
Jazz

Aki Rissanen Trio Koko Jazz Clubissa – levynjulkaisukonsertti.

PIANISTI ja säveltäjä Aki Rissasen toisen oman trio-albumin kesäinen kansikuva on outo, harkitsemattoman oloinen. Hän seisoo tyypilliseltä näyttävän suomalaisen metsäjärven rannalla sivuttain ja tikkusuorana, mutta etäinen perspektiivi on ilmiselvästi vähän vino.

Aki Rissanen Trion uusi levy julkaistiin perjantaina.
Aki Rissanen Trion uusi levy julkaistiin perjantaina.

Perjantai-iltaisessa levynjulkaisu­konsertissa saattoi silti vakuut­tua, että uuden albumin kanteen valitussa otoksessa on oma käsit­teellinen koukkunsa – vaikka se olisi tahaton.

RISSANEN, kontrabasisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen yrittävät etsiä kuluneella luontokuvastolla mielikuvamarkkinoituun pohjoismaiseen triojazziin nyt toisenlaista näkökulmaa. Tai ainakin itselleen uutta, tuoretta perspektiiviä.

Antti Lötjönen
Antti Lötjönen (KUVA: ARTTU KOKKONEN)

Teppo Mäkynen
Teppo Mäkynen (KUVA: ARTTU KOKKONEN)

Siksi levyn nimi on tahallisestiAnother North – kannen perinteisestä kuva-aiheesta ja pohjoismaisesta jäyhyydestä huolimatta. Sivulleen ilmeettömänä tuijotttava Rissanen ei varsinaisesti kutsukaan tutustumaan tähän ”toiseen pohjoiseen”, vaikka nyt olisi syytä laajemminkin. Englantilaisen Edition Recordsin julkaisema Another North on runsaanpuoleisen kotimaisen levyvuoden huippuja.

Ero Rissasen trion edelliseen ja ensimmäiseen albumiin, kesäkuussa 2015 taltioituunAmorandomiin onkin sekä korvin kuultava että myös luihin ja ytimiin menevä. Ja ehkä vielä enemmän ero korostui täyden Koko Jazz Clubin vapautuneessa julkaisukonsertissa, jossa Rissanen, Lötjönen ja Mäkynen venyttivät useimmat viime kesäkuussa äänitetyn Another Northin kappaleet lähes kaksinkertaiseksi.

Mutta he eivät kerryttäneet kestoa väliin soitetuilla ”pakollisilla” sooloilla, vaan kertaamalla entistä pidempään niitä pieniä melodisia tai rytmisiä aihioita, joihin sovitukset jo alunperin perustuvat. Siksi yhteisvaikutus oli vielä levyä energisempi ja hypnoottisempi eritoten konsertin ensimmäisellä tunnin mittaisella puoliskolla, jolla kolmikko tulkitsi Another Northillepäätyneestä seitsemästä kappaleesta viisi.

KAIKKI kuulostivat myös ajantasaisilta, vaikka itse asiassa kolme oli vanhoja: Rissanen levytti konsertin avanneen Blind Desertin 2005 ja hänen edesmennyt piano-opettajansa Jarmo Savolainen oman sävellyksensä John’s Sonsin jo 1996. Nyt siihenkin avautui uusi kuulokulma, kuten myös säveltäjä György Ligetin pianoetydiin Arc-en-ciel, jossa hän hyödynsi Rissasen oman esikuvan, jazzpianisti Bill Evansin musiikillisia oivalluksia.

Moneen suuntaan kurottanut edellinen Amorandom-levy saattoi vaikuttaa aluksi liian monisyiseltä, mutta ”randomilta” kuulostaneet palaset asettuivat vähitellen paikoilleen – erinomaisesti yhteen soittaneen ja tyypillistä virtuositeettia välttelevän yhtyeen ansiosta.

Sama monisyisyys pätee puolittain myös Another Northiin, mutta enää pelkästään paperilla. Kokoonpano kuulostaa nyt sekä levyllä että lavalla yhdeltä yksiköltä, jonka uusi suunta on kaiken lisäksi oikea. Toisessa tunnin mittaisessa setissä esitetyt Amorandomin omat paljon lyyrisemmät kappaleet olivat kyllä edelleen erinomaisia, mutta myös ”Typical North”.