Lämmin kiitos SKR Uusimaalle tuesta!

11217163_1150880334939378_3331222213932808650_n

15.5.2017

KOKO Jazzin Kannatusyhdistys ry sai 36 000 euroa Jazz meets Dance/Circus/Theater -hankkeen osadokumentointiin.

KJC kiittää luottamuksesta nöyrimmin SKR Uudenmaan aluerahastoa.

Viime vuosina tehty kehitystyö AV-tuotantomme vahvistamiseksi sai merkittävän piristysruiskeen. Suomen parhain voimin tehtävässä hankkeessa on mukana jazzalan kuumimpia nimiä New Yorkista ja Brasiliasta. Julkaisemme esitystiedot pian!

 

 

KJC GUITAR SPECIAL: VARRE, TIMO, TEEMU & MARZI

Kitaristit 6.4.17

2.4.2017

6.4.17 KJC ensimmäinen kitaraspeciaali tarjoaa Suomalaisen kitarismin merkkimiehiä jakamaan rakkauttaan kitara kourassa.

Varre, Timo, Teemu ja Marzi keskustelevat ja ennen kaikkea soittavat kitaraa!
Rytmisektiossa huikea Jukkis Uotila rummuissa ja Timo Hirvonen basson varressa.

Liput Tiketistä
Ovet auki klo 18

Johanna estynyt 23.217, Osmo paikkaa!

c_ville_juurikkala-7791

22.2.2017

Johanna Försti on estynyt konsertoimasta torstaina. Palaamme hänen kanssaan asiaan mahdollisimman pian, toipumista.

Osmo Ikonen, ritari kiiltävässä haarniskassaan lupautui pelastamaan tilanteen. Kiitos Osmo!
Tammikuussa täpötäysi KJC kuumeni Osmon ja Lenni-Kallen seurassa saunalukemiin, siispä teemme sen uudelleen! Soitto soi 19.00-20.40.

Johannan konserttiin ostetuilla lipuilla pääsee illan keikalle, tai oston voi purkaa Tiketissä.  

Prix ELVIS tunnustuspalkinto KJC:lle

img_2882

15.12.2016

Musiikintekijöiden etujärjestö Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry haluaa vuosittain kiittää tahoa, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Tänä vuonna kunniamaininta myönnetään helsinkiläiselle Koko Jazz Clubille.

Vuonna 2010 perustettu Koko Jazz Club tarjoaa aktiivisesti ja säännöllisesti korkeatasoista jazzmusiikkia klubi-illoissaan. Klubilla ovat esiintyneet muun muassa Severi Pyysalo, Marzi Nyman, Timo Lassy, Jukka Perko, Jenny Robson ja Arttu Takalo. Kaikkien kotimaan keskeisten ammattilaisten lisäksi klubilla ovat vierailleet lukuisat kansainvälisesti tunnustetut muusikot Steve Gaddista Bob Mintzeriin.

Koko Jazz Club on vakiinnuttanut asemansa keskeisenä osana pääkaupunkiseudun jazzmusiikin tarjontaa. Yleisö on kokenut, että se  on Helsingissä täyttänyt aidon jazzklubin vajeen. Klubin, joka ei toimi ravintolan ehdoilla vaan voi olla aito konserttiareena.

”Koko Jazz Club on pääkaupunkiseudun selkeästi merkittävin jazzklubi ja edustaa taiteellisella tasollaan ja tinkimättömällä musiikillisella näkemyksellään ehdotonta kansainvälistä huipputasoa. Timo Hirvosen ja Anna Veijalaisen pitkäjänteinen ja kärsivällinen työ jazzmusiikin eteen taloudellisista haasteista huolimatta ansaitsee kaiken tunnustuksen ja toivomme, että Prix Elvis kannustaa myös päättäjiä tukemaan tätä arvokasta toimintaa”, Elvis ry:n hallituksen jäsen, säveltäjä Pessi Levanto kommentoi.

Koko Jazz Clubin taiteellinen johtaja Timo Hirvonen kokee tunnustuksen olevan kaikille Suomen jazz-toimijoille.

”Koko Jazz Club kiittää nöyrimmin Elvis ry:n myöntämästä palkinnosta. Suomessa on koulutettu, leveä rintama kansainvälisen tason jazzmuusikoita, jotka ovat itse aktivoituneet toimimaan työtilanteensa kohentamiseksi. Olkoon tämä tunnustus tälle aktiiviselle, yhteen hiileen puhaltavalle Suomen jazzkentälle”, Hirvonen kiittää.

Myös Koko Jazz Clubin yleisö saa häneltä kiitosta.

”Korotimme lippuhintoja muutama vuosi sitten muuton johdosta. Klubin yleisö on kuitenkin pysynyt mukana ja ymmärtänyt, että taiteilijoille tulee maksaa työstään korvaus”, hän toteaa.
Prix Elvis -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa.

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry on vuonna 1954 perustettu kevyen musiikin tekijöiden etujärjestö. Elvis ry edistää suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä. Yhdistykseen kuuluu noin 900 jäsentä.

Lisätietoja
Nina Lith, viestintäpäällikkö
Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry
Puh. 041 517 8999

Prix Elvis -kunniamaininnat kautta aikojen

 • 2016 Koko Jazz Club
 • 2015 Risto Hemmi ja Finnvox Studiot
 • 2014 Musiikkiteatteri Kapsäkki
 • 2013 Iskelmä-Suomi -dokumenttisarjan työryhmä
 • 2012 Paavo Arhinmäki
 • 2011 Tarja Närhi
 • 2010 Pirkko Kotirinta
 • 2009 Otto Donner
 • 2008 Martti Heikkinen
 • 2007 Jake Nyman
 • 2006 Vantaan Viihdeorkesteri
 • 2005 Jukka Liedes
 • 2004 Lahden Kaupunginteatteri
 • 2003 Suomen Tulli
 • 2002 Radio SuomiPop
 • 2001 Ilosaarirock (Joensuun Popmuusikot ry)
 • 2000 Jukka Haavisto
 • 1999 Jussi Raittinen
 • 1998 Uusi Iloinen Teatteri
 • 1997 Atte Blom
 • 1996 Maarit Niiniluoto
 • 1995 Olli Metsänen
 • 1994 UMO
 • 1993 Juhani Merimaa
 • 1992 Pekka Gronow
 • 1991 Ilpo Hakasalo

Sibis Alumni Big Band starring Michael Formanek

Formanek-2014-1 2

16.11.2016

Amerikkalainen jazzbasisti Michael Formanek konsertoi Helsingissä

Yhdysvaltalainen basisti ja säveltäjä Michael Formanek konsertoi Sibelius-Akatemian jazzalumneista koostetun big bandin kanssa Koko Jazz Clubilla 24. marraskuuta. Konsertti tuotetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän ja Koko Jazz Clubin yhteistyönä.

Konsertissa kuullaan teoksia, joita Formanek on levyttänyt Ensemble Kolossuksen kanssa. The Distance julkaistiin helmikuussa 2016 ja useiden kiittävien arvioiden joukossa myös johtava jazzlehti Downbeat antoi levylle viisi tähteä. Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän johtaja Jussi Kannasteen mukaan Formanekin musiikki on tuoreen kuuloista ja värikylläistä big band -musiikkia.

– Michael on vieraillut usein Sibelius-Akatemiassa, mutta edellisestä vierailusta on ehtinyt vierähtää liian kauan. Kuulin kollegalta hänen uudesta levystään ja ihastuin siihen heti. Michael Formanek on täydellinen jatke Sibis Alumni Big Bandin nimekkääsen vierailijalistaan. Edellisen kerran yhtye konsertoi tammikuussa Sibafestissä vierainaan Vince Mendoza, Joe Lovano ja Tim Hagans, Kannaste kertoo.

Basisti Michael Formanekin (s. 1958) monipuolisuus ja luovuus tulee esiin hänen työskentelyssään eri sukupolven arvostettujen muusikoiden kanssa. Hänen yhteistyökumppaneihinsa kuuluu 1970-luvulta lähtien jazzin suurnimiä kuten Tony Williams, Joe Henderson, Stan Getz, Gerry Mulligan, Fred Gersch, Freddie Hubbard ja Tim Berne. Nykyisin Formanek säveltää ahkerasti sekä toimii usean yhtyeen johtajana.

Sibis Alumni Big Band with Michael Formanek (bass, compositions)
Kapellimestarina Mikko Hassinen
To 24.11. klo 19.00
Koko Jazz Club, Hämeentie 3
Liput: 25/22 € (Tiketti, järj. Koko Jazz Club)

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja median vapaaliput

Tuottaja Janne Ikäheimo
p. 040 710 4344
janne.ikaheimo@uniarts.fi

Michael Formanekin promokuvat, biot jne: www.michaelformanek.com/presskit.html

Levynjulkaisukonsertti tänään 10.11.16: Jari Perkiömäki!

jari-perkionmaki_organic-baritone2_jorma-airola-1

10.11.2016

Päivätöikseen Taideyliopiston rehtorina toimiva Jari Perkiömäki julkaisee uuden yhtyeensä debyyttialbumin Koko Jazz Clubilla!
Yhtyeen konsepti on saanut innoituksensa legendaarisen George Bensonin 60-luvun kokoonpanosta, jossa perinteinen urkutrio täydentyy baritonisaksofonilla.

Yhtyeen tyyli edustaa vahvaa urkutrio-svengiä modernein maustein. Levyn uuden materiaalin lisäksi ohjelmistossa kuullaan Bensonin sävellyksiä.

Jari Perkiömäki, baritonisaksofoni
Sami Linna, kitara
Mikko Helevä, Hammond-urut
Heikki Sandrén, rummut

Ovet auki klo 18.00
Liput edullisemmin ennakkoon Tiketistä

Tänään Jaska Lukkarinen Trio!

Jaska Lukkarinen Trio

3.11.2016

Jaska Lukkarinen Trio julkaisee kolmannen levynsä syksyllä 2016. Uudella levyllään ja julkaisu keikoilla Lukkarisen trio esittää tämän hetken Suomi-Jazzin kuuman nimen, säveltä/sovittaja/ kitaristi Valtteri Pöyhösen sävellyksiä. Lukkarisen ja Pöyhösen pitkäaikainen ystävyys ja yhteistyö mm. Dalindeossa ja Ricky Tick Big Bandissa ovatkin uuden äänitteen inspiraation lähteistä tärkeimpiä. Levyllä kuultavan Lukkarinen-Lötjönen-Kannaste kolmikon yhteiset kilometrit lavalla ja lavan ulkopuolella, sekä luova soittotapa tuovat Pöyhösen musiikkiin vapautta, ilmavuutta ja yllätyksellisyyttä.

” Oman positiivisen ja mielenkiintoisen säväyksen tähän levyyn ja materiaaliin tuo myös se, että Suomessa harvemmin samaa ikäpolvea edustavat muusikot tulkitsevat toistensa kappaleita omissa bändeissään. Levyllä ja livenä soitettavat kappaleet ovat itselleni niin tuttuja Dalindeosta ja RTBB:stä, että niitä voi lähestyä joka ilta uudestaan tuoreesti, ja jopa yllättää itsensä. Jazzin saralta löytyy myös useita esimerkkejä, siitä miten bändiliideri tai sovittaja/säveltäjä käyttää samaa rumpalia omissa erilaisissa projekteissaan, joka on mielestäni hyvin hedelmällistä molemminpuolin. Haluan tällä omalla kolmannella levylläni ikäänkuin jatkaa tätä perinnettä ja jalostaa sitä oman bändini käyttöön ”, Lukkarinen toteaa uudesta levystään.

Jaska Lukkarinen, rummut
Jussi Kannaste, saksofoni
Antti Lötjönen, kontrabasso

Ovet auki klo 18
Edullisemmat liput ennakkoon Tiketistä

Hammond-urkua mestarin otteella torstaina 20.10.

mikko-heleva%cc%88-kuva-1024x683

17.10.2016

Suomen kovin urkutrio saapuu svengaamaan pölyt pois töppösestä Koko Jazz Clubille!

 Hammond-urkuri Mikko Helevä julkaisee ”Hands-on Hammond”-soololevynsä mukanaan The Bronson -urkutriosta tutut ja levylläkin esiintyvät Teemu Viinikainen ja Teppo Mäkynen.

Urkuri Mikko Helevä on monitaitoinen kosketinsoitinvirtuoosi, joka keikkailun lisäksi opettaa maamme tärkeimmässä jazzkoulussa Sibelius-Akatemiassa. Nyt julkaistava levy kuuluu osana hänen taiteelliseen tohtorintutkintoonsa. Helevän syvällinen suhde svengijazziin tulee parhaiten esille juuri The Bronson -yhtyeen nokkamiehenä.

 Kitaristi Teemu Viinikainen on muun muassa Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla huomiotu kitarajazzin ykkösmies, jota arvostetaan ympäri maailman.

Rumpali Teppo Mäkysen herkkä kosketus rumpuihin ihastuttaa kuulijat kerta toisensa jälkeen minne mies meneekin. Ei ihme että, hän on niin kysytty kokoonpanoissa ympäri Eurooppaa. The Bronsonissa Teppo on soittanut jo kohta kaksikymmentä vuotta, ja on elimellinen osa yhtyeen soundia.

Tämä ilta on svengin ystäville!

Mikko Helevä, urut
Teemu Viinikainen, kitara
Teppo Mäkynen, rummut

Ovet auki klo 18
Edullisemmat liput ennakkoon Tiketistä

Tänään supervierailu Aaron Goldberg + special guests!

s4_article_aaron_goldberg

13.10.2016

Yhdysvaltalainen jazzpianisti Aaron Goldberg (s. 1974) on lokakuun tähtivierailija Koko Jazz Clubilla. Hän esiintyy suomalaisten lempimuusikoidensa seurassa .

Briljantti ja monipuolinen Goldberg on julkaissut viisi sooloalbumia ja työskennellyt mm. Joshua Redmanin, Wynton Marsalisin, Kurt Rosenwinkelin ja Guillermo Kleinin kanssa.

Aaron Goldberg, pno
Jussi Kannaste, tsax
Teemu Takanen, asax
Jori Huhtala, bass
Jussi Lehtonen, drs
+ yllätysvieraita

 

Ovet auki klo 18
Liput edullisemmin ennakkoon Tiketistä

Sairastapaus; Aili Ikosta paikkamaan Eeppi Ursin

eeppi

21.9.2016

Aili Ikosen sairastumisen vuoksi tämän viikon konsertit KJC Helsinki ja Iisalmi olivat hetken vaakalaudalla.Toivomme pikaista paranemista.

Pidämme konsertit torstaina Helsingissä ja perjantaina Iisalmessa.

Jazzissa on kyse kyvystä heittäytyä. Pyysimme laulajatar Eeppi Ursinia paikkamaan Ailia, ja Eepin vastaus oli: Totta kai. Milloin ja missä?
Talking about spirit!

Eepin uusi single Nälkämaan laulu julkaistaan huomenna 22.9.
Koko Jazz Orchestra versioi hittiä uniikilla tavalla, solistina Eeppi Ursin!