Koko Jazz Clubille Yleisradion Varjo-Yrjö 2017

3.11.2017

Tampere 3.11.2017

Julkaisuvapaa heti

 

Koko Jazz Clubille Yleisradion Varjo-Yrjö 2017

Koko Jazz Club on saanut Yleisradion Jazzradion myöntämän Varjo-Yrjö 2017 -tunnustuksen. Palkinnon perusteluissa Yleisradio toteaa:

“Vuonna 2010 Helsingissä aloittanut, Koko Teatterin yhteydessä toimiva klubi on puitteiltaan korkeatasoinen jazzkonserttipaikka, jonka ohjelmatarjonnasta löytyy kotimaisen huippujazzin lisäksi myös kansainvälistä väriä. Usein suomalaiset muusikot pääsevät esiintymään Koko Jazz Clubilla yhdessä ulkomaisten jazztähtien kanssa. Koko Jazz Club on osoittanut vuosien varrella kunnioitettavaa sitkeyttä, sillä julkinen tuki toiminnalle on ollut jatkuvasti epävarmaa. Vuonna 2015 klubi laajensi tarjontaansa Helsingistä muualle Suomeen aloittamalla säännöllisen jazztarjonnan Iisalmessa. Koko Jazz Clubin taiteellisena johtajana on alusta lähtien toiminut jazzmuusikko Timo Hirvonen.”

Koko Jazz Club kiittää Yleisradiota tunnustuksesta. Alan kollegoiden, niin muusikoiden kuin Yleisradion kaltaisten toimijoiden antama kiitos lämmittää erityisesti. “Koemme aidosti, että teemme tätä yhdessä yleisömme, meillä esiintyvien muusikoiden sekä meitä eri tavalla tukevien, niin rahoittajien kuin muiden yhteistyökumppaniemme kanssa”, Hirvonen sanoo.

Koko Jazz Club on saanut Jazzmuusikot ry: palkinnon 2014 ja Suomen säveltäjien ja sanoittajien Prix Elvis -palkinnon 2016. Vuodelle 2018 – 2019 Koko Jazz Club Iisalmi Kannatusyhdistys ry on saanut Timo Hirvosen johdolla 135.000,00 euron Leader-rahoituksen Ylä-Savoon, joten siellä suunnalla tulevaisuus näyttää taloudellisestikin valoisammalta.

23192364_10213434144943039_602872762_o

Palkinnon vastaanottivat Koko Jazzin Kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsenet Timo Hirvonen (puheenjohtaja), muusikko Riitta Paakki (varapuheenjohtaja), teatterinjohtaja Anna Veijalainen (hallituksen varajäsen) sekä muusikko Jussi Lehtonen.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Koko jazz Club
Timo Hirvonen
timohirvonen1625@gmail.com
050 548 5823

HS arvio Aki Rissanen levynjulkaisukonsertti

21200726_1352604634864999_4481567565751829700_o

27.11.2017

Tästä ei suomalainen jazzyhtye paljoa parane – Aki Rissanen Trio katsoo pohjoismaista triojazzia uudesta näkökulmasta

Toisen levyn tehnyt Aki Rissanen Trio on jälleen vuoden huippuja.

Aki Rissanen Trio soitti levynjulkaisukeikan Koko Jazz Clubilla. Yhtyeessä soittavat rumpali Teppo Mäkynen (vas.), basisti Antti Lötjönen ja pianisti Aki Rissanen.
Aki Rissanen Trio soitti levynjulkaisukeikan Koko Jazz Clubilla. Yhtyeessä soittavat rumpali Teppo Mäkynen (vas.), basisti Antti Lötjönen ja pianisti Aki Rissanen. (KUVA: ARTTU KOKKONEN)
Jazz

Aki Rissanen Trio Koko Jazz Clubissa – levynjulkaisukonsertti.

PIANISTI ja säveltäjä Aki Rissasen toisen oman trio-albumin kesäinen kansikuva on outo, harkitsemattoman oloinen. Hän seisoo tyypilliseltä näyttävän suomalaisen metsäjärven rannalla sivuttain ja tikkusuorana, mutta etäinen perspektiivi on ilmiselvästi vähän vino.

Aki Rissanen Trion uusi levy julkaistiin perjantaina.
Aki Rissanen Trion uusi levy julkaistiin perjantaina.

Perjantai-iltaisessa levynjulkaisu­konsertissa saattoi silti vakuut­tua, että uuden albumin kanteen valitussa otoksessa on oma käsit­teellinen koukkunsa – vaikka se olisi tahaton.

RISSANEN, kontrabasisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen yrittävät etsiä kuluneella luontokuvastolla mielikuvamarkkinoituun pohjoismaiseen triojazziin nyt toisenlaista näkökulmaa. Tai ainakin itselleen uutta, tuoretta perspektiiviä.

Antti Lötjönen
Antti Lötjönen (KUVA: ARTTU KOKKONEN)

Teppo Mäkynen
Teppo Mäkynen (KUVA: ARTTU KOKKONEN)

Siksi levyn nimi on tahallisestiAnother North – kannen perinteisestä kuva-aiheesta ja pohjoismaisesta jäyhyydestä huolimatta. Sivulleen ilmeettömänä tuijotttava Rissanen ei varsinaisesti kutsukaan tutustumaan tähän ”toiseen pohjoiseen”, vaikka nyt olisi syytä laajemminkin. Englantilaisen Edition Recordsin julkaisema Another North on runsaanpuoleisen kotimaisen levyvuoden huippuja.

Ero Rissasen trion edelliseen ja ensimmäiseen albumiin, kesäkuussa 2015 taltioituunAmorandomiin onkin sekä korvin kuultava että myös luihin ja ytimiin menevä. Ja ehkä vielä enemmän ero korostui täyden Koko Jazz Clubin vapautuneessa julkaisukonsertissa, jossa Rissanen, Lötjönen ja Mäkynen venyttivät useimmat viime kesäkuussa äänitetyn Another Northin kappaleet lähes kaksinkertaiseksi.

Mutta he eivät kerryttäneet kestoa väliin soitetuilla ”pakollisilla” sooloilla, vaan kertaamalla entistä pidempään niitä pieniä melodisia tai rytmisiä aihioita, joihin sovitukset jo alunperin perustuvat. Siksi yhteisvaikutus oli vielä levyä energisempi ja hypnoottisempi eritoten konsertin ensimmäisellä tunnin mittaisella puoliskolla, jolla kolmikko tulkitsi Another Northillepäätyneestä seitsemästä kappaleesta viisi.

KAIKKI kuulostivat myös ajantasaisilta, vaikka itse asiassa kolme oli vanhoja: Rissanen levytti konsertin avanneen Blind Desertin 2005 ja hänen edesmennyt piano-opettajansa Jarmo Savolainen oman sävellyksensä John’s Sonsin jo 1996. Nyt siihenkin avautui uusi kuulokulma, kuten myös säveltäjä György Ligetin pianoetydiin Arc-en-ciel, jossa hän hyödynsi Rissasen oman esikuvan, jazzpianisti Bill Evansin musiikillisia oivalluksia.

Moneen suuntaan kurottanut edellinen Amorandom-levy saattoi vaikuttaa aluksi liian monisyiseltä, mutta ”randomilta” kuulostaneet palaset asettuivat vähitellen paikoilleen – erinomaisesti yhteen soittaneen ja tyypillistä virtuositeettia välttelevän yhtyeen ansiosta.

Sama monisyisyys pätee puolittain myös Another Northiin, mutta enää pelkästään paperilla. Kokoonpano kuulostaa nyt sekä levyllä että lavalla yhdeltä yksiköltä, jonka uusi suunta on kaiken lisäksi oikea. Toisessa tunnin mittaisessa setissä esitetyt Amorandomin omat paljon lyyrisemmät kappaleet olivat kyllä edelleen erinomaisia, mutta myös ”Typical North”.

 

Koko Jazz Iisalmelle 135.000 euron Leader -rahoitus

Jazz Meets Dance / Theatre / Circus foto: Maarit Kytöharju

30.10.2017

TIEDOTE

Julkaisuvapaa heti

 

Merkittävä rahoitus Jazzille Ylä-Savossa

Koko Jazz Clubin toiminta Iisalmessa sai ”Meet Ylä-Savo Jazz 2018-2019” hankkeelle suurimman rahoituksen torstaina 26.10.2017 julkistetuista Leader -hankkeesta. Kaksivuotisen kehityshankkeen tuki on 135.000 euroa. EU:n osuus rahoituksesta on 42%, valtion 28% ja kunnan 20%.

Hankkeesta vastaa 30.6.2017 perustettu Koko Jazz Iisalmi Kannatusyhdistys ry, jonka puheenjohtajana toimii Koko Jazz Clubin taiteellinen johtaja Timo Hirvonen.

Hanke jakautuu opetustoimeen yhteistyössä Ylä-Savon musiikkiopiston kanssa, jazzin tunnettuutta edistävään konserttikokonaisuuteen sekä jazzia, luonto- ja matkailukohteita 3D sisältöjen kautta esittelevään markkinointimateriaaliin, jota nähdään mm. Koko Jazz Clubilla Helsingissä. AV-sisältöjen tuotanto jää kuntien käyttöön myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Rahoitusta jaettiin yhteensä 290.000 euroa.

Koko Jazz Club on toiminut Helsingissä vuodesta 2010. Iisalmessa toiminta aloitettiin 2015.

Jazz Meets pressikuvat

JazzmeetsDTC0892p

22.7.2017

Jazz Meets pressikuvat löytyvät ja ovat ladattavissa kotisivujen PRESS sivulta. Kuvaajana Maarit Kytöharju.

Jazz Meets Dance / Theatre / Circus TIEDOTE

Jazz meets Dance / Theatre / Circus kuvassa Jussi Lehtonen ja Inka Tiitinen, kuva: VHS

4.7.2017

Jazz Meets Dance / Theater / Circus tuo 15 huikeaa taiteilijaa yhteen maailman eri kolkilta viikoksi Koko Jazz Clubille 17.-22.7.2017. Viikon aikana valmistuu Koko Jazz Clubin suurhankkeen ensimmäinen live-esitys ja dokumentti.

Katso Jazz Meets teaser!

Koko Jazz Club sai keväällä 2017 merkittävän rahoituksen Jazz Meets -hankkeen ensimmäisen osan valmistamiseen SKR:n Uudenmaan rahastolta. Hanke kokonaisuutena tulee käsittämään useamman osan dokumentteja, joissa esitellään merkittäviä suomalaisen jazzin ammattilaisia, jotka saavat rinnalleen kiinnostavimmat eri näyttäämötaiteen alojen osaajat. Jokainen viikon mittainen prosessi tuottaa yhden jakson televisiolle valmista dokumenttia jazzin, tanssin, teatterin ja sirkuksen sekä videotaiteen kohtaamisesta. Taidemuotojen yhteisenä kohtausalustana on improvisaatio, vuorovaikutus jazzin ja näyttämötaiteiden välillä.

Tänä kesänä, heinäkuun 22. päivänä, nähdään Koko Jazz Clubilla KokoTeatterissa ensimmäinen live-esitys joka myös taltioidaan televisiointia varten. Kyseessä on hankkeen ensimmäinen osa, pilotti.

Jazz Meets -esitystä varten KokoTeatterin tila muunnetaan kokonaisvaltaista taide-elämystä palvelevaksi kolmen katsomolohkon sekä näyttämöalueen kokonaisuudeksi. Toden rajoja venytetään myös 3d-teknologiaa sisältävän videotaiteen avulla.

Ensemblen ytimenä toimii basisti Timo Hirvosen trio, kitarassa Teemu Viinikainen ja rummuissa Jussi Lehtonen, jota vahvistavat New Yorkissa merkittävää uraa tekevä saksofonisti Alex Terrier, sekä rumpali / lyömäsoittaja suoraan Brasiliasta, uskomaton Rafael Barata.

Näyttämötaiteen työryhmää ja esityskokonaisuutta ohjaa  20-vuotisjuhliaan viettävän KokoTeatterin taiteellinen johtaja Anna Veijalainen.

Ryhmää tähdittävät Sami Saikkonen, Jarkko Lehmus, Inka Tiitinen, Virve Balk ja Anna Kuusamo. Mukana on siis tanssijoita, näyttelijöitä sekä tuliakrobatian taitajia.

Videotaiteesta vastaa vastikään Kotkan kaupunginteatterin johtajaksi valittu Miko Jaakkola. Hänen kuvausryhmänsä myös tallentaa taiteellisen ja teknisen työryhmän viikon mittaisen yhteisen prosessin, joka huipentuu Jazz Meets- livespektaakkeliin lauantaina 22.7.2017 klo 19.00.
Jazz Meets taiteellinen työryhmä:

Timo Hirvonen, taiteellinen johtaja, säveltäjä ja muusikko
Anna Veijalainen, ohjaaja
Miko Jaakkola, videolavastaja pääkuvaaja
Sami Saikkonen, tanssija-näyttelijä
Jarkko Lehmus, tanssija
Rafael Barata (BRA), muusikko
Alex Terrier (US), muusikko
Jussi Lehtonen, muusikko
Teemu Viinikainen, muusikko
Virve Balk, tanssija ja tuliakrobaatti
Anna Kuusamo, näyttelijä
Inka Tiitinen, tanssija
Miikka Huttunen, äänittäjä ja äänitarkkailija
Jarno Marjamäki, kuvaaja
Helena Roivainen, valosuunnittelija
Kuvat VHS

Ovet auki klo 18:00 /  showtime 19:00
Liput 20 / 18, ennakkoon Tiketistä ja 1h ennen ovelta

Haastattelupyynnöt ja PRESS liput:
Yhteyshenkilöt Timo Hirvonen 050-5485823 timohirvonen1625@gmail.com ja Anna Veijalainen 050-5909813, anna@kokoteatteri.fi

Koko Jazz Club / KokoTeatteri
Hämeentie 3, 00530 Helsinki

www.kokojazz.fi
www.kokoteatteri.fi

Lämmin kiitos SKR Uusimaalle tuesta!

11217163_1150880334939378_3331222213932808650_n

15.5.2017

KOKO Jazzin Kannatusyhdistys ry sai 36 000 euroa Jazz meets Dance/Circus/Theater -hankkeen osadokumentointiin.

KJC kiittää luottamuksesta nöyrimmin SKR Uudenmaan aluerahastoa.

Viime vuosina tehty kehitystyö AV-tuotantomme vahvistamiseksi sai merkittävän piristysruiskeen. Suomen parhain voimin tehtävässä hankkeessa on mukana jazzalan kuumimpia nimiä New Yorkista ja Brasiliasta. Julkaisemme esitystiedot pian!

 

 

KJC GUITAR SPECIAL: VARRE, TIMO, TEEMU & MARZI

Kitaristit 6.4.17

2.4.2017

6.4.17 KJC ensimmäinen kitaraspeciaali tarjoaa Suomalaisen kitarismin merkkimiehiä jakamaan rakkauttaan kitara kourassa.

Varre, Timo, Teemu ja Marzi keskustelevat ja ennen kaikkea soittavat kitaraa!
Rytmisektiossa huikea Jukkis Uotila rummuissa ja Timo Hirvonen basson varressa.

Liput Tiketistä
Ovet auki klo 18

Johanna estynyt 23.217, Osmo paikkaa!

c_ville_juurikkala-7791

22.2.2017

Johanna Försti on estynyt konsertoimasta torstaina. Palaamme hänen kanssaan asiaan mahdollisimman pian, toipumista.

Osmo Ikonen, ritari kiiltävässä haarniskassaan lupautui pelastamaan tilanteen. Kiitos Osmo!
Tammikuussa täpötäysi KJC kuumeni Osmon ja Lenni-Kallen seurassa saunalukemiin, siispä teemme sen uudelleen! Soitto soi 19.00-20.40.

Johannan konserttiin ostetuilla lipuilla pääsee illan keikalle, tai oston voi purkaa Tiketissä.  

Prix ELVIS tunnustuspalkinto KJC:lle

img_2882

15.12.2016

Musiikintekijöiden etujärjestö Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry haluaa vuosittain kiittää tahoa, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Tänä vuonna kunniamaininta myönnetään helsinkiläiselle Koko Jazz Clubille.

Vuonna 2010 perustettu Koko Jazz Club tarjoaa aktiivisesti ja säännöllisesti korkeatasoista jazzmusiikkia klubi-illoissaan. Klubilla ovat esiintyneet muun muassa Severi Pyysalo, Marzi Nyman, Timo Lassy, Jukka Perko, Jenny Robson ja Arttu Takalo. Kaikkien kotimaan keskeisten ammattilaisten lisäksi klubilla ovat vierailleet lukuisat kansainvälisesti tunnustetut muusikot Steve Gaddista Bob Mintzeriin.

Koko Jazz Club on vakiinnuttanut asemansa keskeisenä osana pääkaupunkiseudun jazzmusiikin tarjontaa. Yleisö on kokenut, että se  on Helsingissä täyttänyt aidon jazzklubin vajeen. Klubin, joka ei toimi ravintolan ehdoilla vaan voi olla aito konserttiareena.

”Koko Jazz Club on pääkaupunkiseudun selkeästi merkittävin jazzklubi ja edustaa taiteellisella tasollaan ja tinkimättömällä musiikillisella näkemyksellään ehdotonta kansainvälistä huipputasoa. Timo Hirvosen ja Anna Veijalaisen pitkäjänteinen ja kärsivällinen työ jazzmusiikin eteen taloudellisista haasteista huolimatta ansaitsee kaiken tunnustuksen ja toivomme, että Prix Elvis kannustaa myös päättäjiä tukemaan tätä arvokasta toimintaa”, Elvis ry:n hallituksen jäsen, säveltäjä Pessi Levanto kommentoi.

Koko Jazz Clubin taiteellinen johtaja Timo Hirvonen kokee tunnustuksen olevan kaikille Suomen jazz-toimijoille.

”Koko Jazz Club kiittää nöyrimmin Elvis ry:n myöntämästä palkinnosta. Suomessa on koulutettu, leveä rintama kansainvälisen tason jazzmuusikoita, jotka ovat itse aktivoituneet toimimaan työtilanteensa kohentamiseksi. Olkoon tämä tunnustus tälle aktiiviselle, yhteen hiileen puhaltavalle Suomen jazzkentälle”, Hirvonen kiittää.

Myös Koko Jazz Clubin yleisö saa häneltä kiitosta.

”Korotimme lippuhintoja muutama vuosi sitten muuton johdosta. Klubin yleisö on kuitenkin pysynyt mukana ja ymmärtänyt, että taiteilijoille tulee maksaa työstään korvaus”, hän toteaa.
Prix Elvis -kunniamaininta jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on edistänyt suomalaisen kevyen musiikin asemaa. Kunniamaininta ei sisällä rahallista arvoa.

Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry on vuonna 1954 perustettu kevyen musiikin tekijöiden etujärjestö. Elvis ry edistää suomalaisten säveltäjien, sanoittajien ja sovittajien taloudellisia ja ammatillisia etuja, yhteiskunnallista arvostusta sekä yhteisöllisyyttä. Yhdistykseen kuuluu noin 900 jäsentä.

Lisätietoja
Nina Lith, viestintäpäällikkö
Säveltäjät ja Sanoittajat Elvis ry
Puh. 041 517 8999

Prix Elvis -kunniamaininnat kautta aikojen

 • 2016 Koko Jazz Club
 • 2015 Risto Hemmi ja Finnvox Studiot
 • 2014 Musiikkiteatteri Kapsäkki
 • 2013 Iskelmä-Suomi -dokumenttisarjan työryhmä
 • 2012 Paavo Arhinmäki
 • 2011 Tarja Närhi
 • 2010 Pirkko Kotirinta
 • 2009 Otto Donner
 • 2008 Martti Heikkinen
 • 2007 Jake Nyman
 • 2006 Vantaan Viihdeorkesteri
 • 2005 Jukka Liedes
 • 2004 Lahden Kaupunginteatteri
 • 2003 Suomen Tulli
 • 2002 Radio SuomiPop
 • 2001 Ilosaarirock (Joensuun Popmuusikot ry)
 • 2000 Jukka Haavisto
 • 1999 Jussi Raittinen
 • 1998 Uusi Iloinen Teatteri
 • 1997 Atte Blom
 • 1996 Maarit Niiniluoto
 • 1995 Olli Metsänen
 • 1994 UMO
 • 1993 Juhani Merimaa
 • 1992 Pekka Gronow
 • 1991 Ilpo Hakasalo

Sibis Alumni Big Band starring Michael Formanek

Formanek-2014-1 2

16.11.2016

Amerikkalainen jazzbasisti Michael Formanek konsertoi Helsingissä

Yhdysvaltalainen basisti ja säveltäjä Michael Formanek konsertoi Sibelius-Akatemian jazzalumneista koostetun big bandin kanssa Koko Jazz Clubilla 24. marraskuuta. Konsertti tuotetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän ja Koko Jazz Clubin yhteistyönä.

Konsertissa kuullaan teoksia, joita Formanek on levyttänyt Ensemble Kolossuksen kanssa. The Distance julkaistiin helmikuussa 2016 ja useiden kiittävien arvioiden joukossa myös johtava jazzlehti Downbeat antoi levylle viisi tähteä. Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmän johtaja Jussi Kannasteen mukaan Formanekin musiikki on tuoreen kuuloista ja värikylläistä big band -musiikkia.

– Michael on vieraillut usein Sibelius-Akatemiassa, mutta edellisestä vierailusta on ehtinyt vierähtää liian kauan. Kuulin kollegalta hänen uudesta levystään ja ihastuin siihen heti. Michael Formanek on täydellinen jatke Sibis Alumni Big Bandin nimekkääsen vierailijalistaan. Edellisen kerran yhtye konsertoi tammikuussa Sibafestissä vierainaan Vince Mendoza, Joe Lovano ja Tim Hagans, Kannaste kertoo.

Basisti Michael Formanekin (s. 1958) monipuolisuus ja luovuus tulee esiin hänen työskentelyssään eri sukupolven arvostettujen muusikoiden kanssa. Hänen yhteistyökumppaneihinsa kuuluu 1970-luvulta lähtien jazzin suurnimiä kuten Tony Williams, Joe Henderson, Stan Getz, Gerry Mulligan, Fred Gersch, Freddie Hubbard ja Tim Berne. Nykyisin Formanek säveltää ahkerasti sekä toimii usean yhtyeen johtajana.

Sibis Alumni Big Band with Michael Formanek (bass, compositions)
Kapellimestarina Mikko Hassinen
To 24.11. klo 19.00
Koko Jazz Club, Hämeentie 3
Liput: 25/22 € (Tiketti, järj. Koko Jazz Club)

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja median vapaaliput

Tuottaja Janne Ikäheimo
p. 040 710 4344
janne.ikaheimo@uniarts.fi

Michael Formanekin promokuvat, biot jne: www.michaelformanek.com/presskit.html