Koko Jazz Clubille Yleisradion Varjo-Yrjö 2017

3.11.2017

Tampere 3.11.2017

Julkaisuvapaa heti

 

Koko Jazz Clubille Yleisradion Varjo-Yrjö 2017

Koko Jazz Club on saanut Yleisradion Jazzradion myöntämän Varjo-Yrjö 2017 -tunnustuksen. Palkinnon perusteluissa Yleisradio toteaa:

“Vuonna 2010 Helsingissä aloittanut, Koko Teatterin yhteydessä toimiva klubi on puitteiltaan korkeatasoinen jazzkonserttipaikka, jonka ohjelmatarjonnasta löytyy kotimaisen huippujazzin lisäksi myös kansainvälistä väriä. Usein suomalaiset muusikot pääsevät esiintymään Koko Jazz Clubilla yhdessä ulkomaisten jazztähtien kanssa. Koko Jazz Club on osoittanut vuosien varrella kunnioitettavaa sitkeyttä, sillä julkinen tuki toiminnalle on ollut jatkuvasti epävarmaa. Vuonna 2015 klubi laajensi tarjontaansa Helsingistä muualle Suomeen aloittamalla säännöllisen jazztarjonnan Iisalmessa. Koko Jazz Clubin taiteellisena johtajana on alusta lähtien toiminut jazzmuusikko Timo Hirvonen.”

Koko Jazz Club kiittää Yleisradiota tunnustuksesta. Alan kollegoiden, niin muusikoiden kuin Yleisradion kaltaisten toimijoiden antama kiitos lämmittää erityisesti. “Koemme aidosti, että teemme tätä yhdessä yleisömme, meillä esiintyvien muusikoiden sekä meitä eri tavalla tukevien, niin rahoittajien kuin muiden yhteistyökumppaniemme kanssa”, Hirvonen sanoo.

Koko Jazz Club on saanut Jazzmuusikot ry: palkinnon 2014 ja Suomen säveltäjien ja sanoittajien Prix Elvis -palkinnon 2016. Vuodelle 2018 – 2019 Koko Jazz Club Iisalmi Kannatusyhdistys ry on saanut Timo Hirvosen johdolla 135.000,00 euron Leader-rahoituksen Ylä-Savoon, joten siellä suunnalla tulevaisuus näyttää taloudellisestikin valoisammalta.

23192364_10213434144943039_602872762_o

Palkinnon vastaanottivat Koko Jazzin Kannatusyhdistys ry:n hallituksen jäsenet Timo Hirvonen (puheenjohtaja), muusikko Riitta Paakki (varapuheenjohtaja), teatterinjohtaja Anna Veijalainen (hallituksen varajäsen) sekä muusikko Jussi Lehtonen.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Koko jazz Club
Timo Hirvonen
timohirvonen1625@gmail.com
050 548 5823

Koko Records julkaisee 1.11.2018: Jussi Lehtonen Quartet- Live at Koko Jazz Club

kansikuvajussi

10.10.2018

Rumpali ja säveltäjä Jussi Lehtonen julkaisee uuden levyn ”Live at Koko Jazz Club” Koko Records- levymerkillä 1.11.2018.
Lehtosen uusi kvartetti koostuu johtajansa lisäksi kahdesta nuoresta virolaisesta muusikosta, pianisti Holger Marjamaasta ja basisti Heikko Remmelistä, sekä Suomen ykköstenoristi Joonatan Rautiosta.
Levyn kappaleista puolet ovat juuri tälle kokoonpanolle sävellettyjä uusia teoksia, ja puolet ovat peräisin residenssiperiodilta Pariisista kahden vuoden takaa. Lehtonen kuvailee sävellyksiänsä tällä levyllä kunnianosoituksina aikaisempien sukupolvien mestareille, jotka ovat olleet luomassa ja kehittämässä jazzmusiikkia ja sen erilaisia tyylisuuntia. Inspiraation lähteinä ovat olleet mm. John Coltrane, Wayne Shorter, Herbie Hancock ja John Scofield, mutta yhtälailla myös Lehtosen läheiset kollegat ja perhe.
Yhtyeen soundi koostuu jokaisen soittajan erityisistä vahvuuksista ja kyvystä tuoda ne esiin vaivattomasti sävellysten puitteissa. Marjamaa yhdistää soitossaan be-bopin ja gospelin sanavarastoja, Rautio tuo mukanaan ilmaisullisen ja virtuoottisen solismin, ja Remmel yhdessä Lehtosen kanssa muodostaa tukevan ja svengaavan pohjan.

Ylä-Savo lyhytelokuva ensi-illassa Iisalmessa

kansiyläsavo

27.9.2018

Koko Jazz Club ylpeänä esittää lyhytelokuvan ”Ylä-Savo” perjantaina 28.9.18 klo 18.00 Iisalmen Kultturikeskuksen Eino Säisä-salissa. Ensi-illassa konsertoivat lyhyesti valkokankaallakin seikkailevat muusikoit Lenni-Kalle Taipale, Timo Hirvonen ja Jussi Lehtonen. 
Elokuvan tähtenä nähdään Quentin Tarantinon Kill Bill-elokuvien koreografi ja Japanin arvostetuin samuraitaiteilija Tetsuro Shimaguchi. 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tapahtumaan kannattaa saapua klo 17.30 mennessä. 

Tilaisuuden virallinen jatkokonsertti on Ravintola Raatihuoneella alkaen klo 20.00, jossa esiintyy Suomen jazzliiton kiertueella Arttu Takalo L´Alliance yhtyeineen!

Lainaus haastattelusta Votkin / Hirvonen:

– Halusimme tuoda Ylä-Savoa esille uudella tavalla. Elokuvan pääosassa on samurai, joka etsii mielenrauhaa. Hän raivaa tiensä tänne Ylä-Savoon seuraamalla musiikkia. Suomalainen luonto näyttäytyy meillekin hieman uudella tavalla, kun näemme meille tutut paikat ja maisemat päähenkilön näkökulmasta.

Elokuvaa kuvattiin ympäri Ylä-Savoa ja myös Tokiossa.

– Myös Jazz kuuluu Ylä-Savon erikoisuuksiin ja kun musiikki kuljettaa tarinaa ei sanojakaan tarvita.

Tilaisuuden virallinen jatkokonsertti on Ravintola Raatihuoneella alkaen kello 20. Siellä esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella Arttu Takalo L´Alliance yhtyeineen. Lippuja tähän konserttiin voi ostaa Raatihuoneelta.

 

Ylä-Savo

Cast

Samurai Tetsuro Shimaguchi

Saksofonisti Jukka Perko

Pianisti Lenni-Kalle Taipale

Basisti Timo Hirvonen

Rumpali Jussi Lehtonen

Crew

Ohjaus ja käsikirjoitus Anna Veijalainen

Käsikirjoituksen ideointi Anna Veijalainen, Timo Hirvonen ja Jaakko Vuorenmaa

Musiikki Hirvonen / Taipale / Lehtonen

Koreografia Tetsuro Shimaguchi

Kuvaus Japani Jaakko Vuorenmaa

Kuvaus Suomi Jarno Marjamäki
Ilmakuvaus Timo Hirvonen / Jarno Marjamäki

Leikkaus Riitta Poikselkä

Äänisuunnittelu Heikki Innanen

Värimäärittely ja Online Jari Innanen

Musiikin äänitys Iisalmi Niko Laasonen

Musiikin äänitys Helsinki Hannu Huhtala

Äänitys Heidi Bergström

Puvustus Anna Veijalainen

Rekvisiitan valmistus Kauko Hirvonen

Metsäkoneen kuljettaja Tarmo Juntunen

Tilaaja Koko Jazz Club Iisalmi Kannatusyhdistys ry / Meet Ylä-Savo Jazz 2018-2019

Tuottaja KJC Iisalmi Oy / Timo Hirvonen

Osatuottaja KokoTeatteri

 

 

Näyttökuva 2018-9-25 kello 15.34.01 kopio

 

 

Kiitos

Väisänen Ky

Jussi Nissinen

Jukka Laakso

Mauri Kouvalainen

Genelec

Ponsse

Harri Salo

Mutant Koala Pictures

Jukka Vidgren

Iisalmen kaupunki
Original Sokos Hotel Koljonvirta

Ylä-Savon Veturi
Ely-keskus

Iisalmen kaupunki

Raatihuone / Olli Ylhäinen

Itikan tila / Antti Sarvela

Alma Sarvela

Pirjo Sarvela

Konsta Sarvela

Seppo Roth

Raili Roth

Kamui – The Samurai Sword Artists

Masumi Ishihama

Hiromi Matsumura
Junki Segawa

Kazunobu Achiwa

Shibuya Television Co., Ltd. / Nobue Yasuda

MOKUYOUKAN / Yoshiyuki Ishikami

Hannu Pietikäinen

Pekka Nissinen

Mikko Leppimaa

Sanja Kangas

Virve Balk

Kellariteatterin puvusto

Eeva-Maija Hirvonen

Anni Hujanen

Risto Hujanen

Heidi Huhtilainen

Paavo Veijalainen

Pia Veijalainen

Eeva Zimmerman

Minna Partanen

Petteri Tikkanen

 

Leaderlogomaaseuturahastologo

jamit by Jazzmuusikot ry

jamikuva riippa

26.2.2018

Jazzmuusikot ry järjestää yhteistyössä Koko Jazz Clubin kanssa jamit. Ovet avataan klo 19 ja soitto alkaa klo 20. Sisäänpääsymaksu on 5€ ja jameissa soittaville muusikoille tarjoamme vapaan pääsyn.

Jamien housebandinä toimivat:

Ville Riippa -keys
Joonas Riippa -drs
Mikael Saastamoinen -bass
Jarmo Saari -gtr

Tervetuloa!

HS arvio Aki Rissanen levynjulkaisukonsertti

21200726_1352604634864999_4481567565751829700_o

27.11.2017

Tästä ei suomalainen jazzyhtye paljoa parane – Aki Rissanen Trio katsoo pohjoismaista triojazzia uudesta näkökulmasta

Toisen levyn tehnyt Aki Rissanen Trio on jälleen vuoden huippuja.

Aki Rissanen Trio soitti levynjulkaisukeikan Koko Jazz Clubilla. Yhtyeessä soittavat rumpali Teppo Mäkynen (vas.), basisti Antti Lötjönen ja pianisti Aki Rissanen.
Aki Rissanen Trio soitti levynjulkaisukeikan Koko Jazz Clubilla. Yhtyeessä soittavat rumpali Teppo Mäkynen (vas.), basisti Antti Lötjönen ja pianisti Aki Rissanen. (KUVA: ARTTU KOKKONEN)
Jazz

Aki Rissanen Trio Koko Jazz Clubissa – levynjulkaisukonsertti.

PIANISTI ja säveltäjä Aki Rissasen toisen oman trio-albumin kesäinen kansikuva on outo, harkitsemattoman oloinen. Hän seisoo tyypilliseltä näyttävän suomalaisen metsäjärven rannalla sivuttain ja tikkusuorana, mutta etäinen perspektiivi on ilmiselvästi vähän vino.

Aki Rissanen Trion uusi levy julkaistiin perjantaina.
Aki Rissanen Trion uusi levy julkaistiin perjantaina.

Perjantai-iltaisessa levynjulkaisu­konsertissa saattoi silti vakuut­tua, että uuden albumin kanteen valitussa otoksessa on oma käsit­teellinen koukkunsa – vaikka se olisi tahaton.

RISSANEN, kontrabasisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen yrittävät etsiä kuluneella luontokuvastolla mielikuvamarkkinoituun pohjoismaiseen triojazziin nyt toisenlaista näkökulmaa. Tai ainakin itselleen uutta, tuoretta perspektiiviä.

Antti Lötjönen
Antti Lötjönen (KUVA: ARTTU KOKKONEN)

Teppo Mäkynen
Teppo Mäkynen (KUVA: ARTTU KOKKONEN)

Siksi levyn nimi on tahallisestiAnother North – kannen perinteisestä kuva-aiheesta ja pohjoismaisesta jäyhyydestä huolimatta. Sivulleen ilmeettömänä tuijotttava Rissanen ei varsinaisesti kutsukaan tutustumaan tähän ”toiseen pohjoiseen”, vaikka nyt olisi syytä laajemminkin. Englantilaisen Edition Recordsin julkaisema Another North on runsaanpuoleisen kotimaisen levyvuoden huippuja.

Ero Rissasen trion edelliseen ja ensimmäiseen albumiin, kesäkuussa 2015 taltioituunAmorandomiin onkin sekä korvin kuultava että myös luihin ja ytimiin menevä. Ja ehkä vielä enemmän ero korostui täyden Koko Jazz Clubin vapautuneessa julkaisukonsertissa, jossa Rissanen, Lötjönen ja Mäkynen venyttivät useimmat viime kesäkuussa äänitetyn Another Northin kappaleet lähes kaksinkertaiseksi.

Mutta he eivät kerryttäneet kestoa väliin soitetuilla ”pakollisilla” sooloilla, vaan kertaamalla entistä pidempään niitä pieniä melodisia tai rytmisiä aihioita, joihin sovitukset jo alunperin perustuvat. Siksi yhteisvaikutus oli vielä levyä energisempi ja hypnoottisempi eritoten konsertin ensimmäisellä tunnin mittaisella puoliskolla, jolla kolmikko tulkitsi Another Northillepäätyneestä seitsemästä kappaleesta viisi.

KAIKKI kuulostivat myös ajantasaisilta, vaikka itse asiassa kolme oli vanhoja: Rissanen levytti konsertin avanneen Blind Desertin 2005 ja hänen edesmennyt piano-opettajansa Jarmo Savolainen oman sävellyksensä John’s Sonsin jo 1996. Nyt siihenkin avautui uusi kuulokulma, kuten myös säveltäjä György Ligetin pianoetydiin Arc-en-ciel, jossa hän hyödynsi Rissasen oman esikuvan, jazzpianisti Bill Evansin musiikillisia oivalluksia.

Moneen suuntaan kurottanut edellinen Amorandom-levy saattoi vaikuttaa aluksi liian monisyiseltä, mutta ”randomilta” kuulostaneet palaset asettuivat vähitellen paikoilleen – erinomaisesti yhteen soittaneen ja tyypillistä virtuositeettia välttelevän yhtyeen ansiosta.

Sama monisyisyys pätee puolittain myös Another Northiin, mutta enää pelkästään paperilla. Kokoonpano kuulostaa nyt sekä levyllä että lavalla yhdeltä yksiköltä, jonka uusi suunta on kaiken lisäksi oikea. Toisessa tunnin mittaisessa setissä esitetyt Amorandomin omat paljon lyyrisemmät kappaleet olivat kyllä edelleen erinomaisia, mutta myös ”Typical North”.

 

Koko Jazz Iisalmelle 135.000 euron Leader -rahoitus

Jazz Meets Dance / Theatre / Circus foto: Maarit Kytöharju

30.10.2017

TIEDOTE

Julkaisuvapaa heti

 

Merkittävä rahoitus Jazzille Ylä-Savossa

Koko Jazz Clubin toiminta Iisalmessa sai ”Meet Ylä-Savo Jazz 2018-2019” hankkeelle suurimman rahoituksen torstaina 26.10.2017 julkistetuista Leader -hankkeesta. Kaksivuotisen kehityshankkeen tuki on 135.000 euroa. EU:n osuus rahoituksesta on 42%, valtion 28% ja kunnan 20%.

Hankkeesta vastaa 30.6.2017 perustettu Koko Jazz Iisalmi Kannatusyhdistys ry, jonka puheenjohtajana toimii Koko Jazz Clubin taiteellinen johtaja Timo Hirvonen.

Hanke jakautuu opetustoimeen yhteistyössä Ylä-Savon musiikkiopiston kanssa, jazzin tunnettuutta edistävään konserttikokonaisuuteen sekä jazzia, luonto- ja matkailukohteita 3D sisältöjen kautta esittelevään markkinointimateriaaliin, jota nähdään mm. Koko Jazz Clubilla Helsingissä. AV-sisältöjen tuotanto jää kuntien käyttöön myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Rahoitusta jaettiin yhteensä 290.000 euroa.

Koko Jazz Club on toiminut Helsingissä vuodesta 2010. Iisalmessa toiminta aloitettiin 2015.

Jazz Meets pressikuvat

JazzmeetsDTC0892p

22.7.2017

Jazz Meets pressikuvat löytyvät ja ovat ladattavissa kotisivujen PRESS sivulta. Kuvaajana Maarit Kytöharju.

Jazz Meets Dance / Theatre / Circus TIEDOTE

Jazz meets Dance / Theatre / Circus kuvassa Jussi Lehtonen ja Inka Tiitinen, kuva: VHS

4.7.2017

Jazz Meets Dance / Theater / Circus tuo 15 huikeaa taiteilijaa yhteen maailman eri kolkilta viikoksi Koko Jazz Clubille 17.-22.7.2017. Viikon aikana valmistuu Koko Jazz Clubin suurhankkeen ensimmäinen live-esitys ja dokumentti.

Katso Jazz Meets teaser!

Koko Jazz Club sai keväällä 2017 merkittävän rahoituksen Jazz Meets -hankkeen ensimmäisen osan valmistamiseen SKR:n Uudenmaan rahastolta. Hanke kokonaisuutena tulee käsittämään useamman osan dokumentteja, joissa esitellään merkittäviä suomalaisen jazzin ammattilaisia, jotka saavat rinnalleen kiinnostavimmat eri näyttäämötaiteen alojen osaajat. Jokainen viikon mittainen prosessi tuottaa yhden jakson televisiolle valmista dokumenttia jazzin, tanssin, teatterin ja sirkuksen sekä videotaiteen kohtaamisesta. Taidemuotojen yhteisenä kohtausalustana on improvisaatio, vuorovaikutus jazzin ja näyttämötaiteiden välillä.

Tänä kesänä, heinäkuun 22. päivänä, nähdään Koko Jazz Clubilla KokoTeatterissa ensimmäinen live-esitys joka myös taltioidaan televisiointia varten. Kyseessä on hankkeen ensimmäinen osa, pilotti.

Jazz Meets -esitystä varten KokoTeatterin tila muunnetaan kokonaisvaltaista taide-elämystä palvelevaksi kolmen katsomolohkon sekä näyttämöalueen kokonaisuudeksi. Toden rajoja venytetään myös 3d-teknologiaa sisältävän videotaiteen avulla.

Ensemblen ytimenä toimii basisti Timo Hirvosen trio, kitarassa Teemu Viinikainen ja rummuissa Jussi Lehtonen, jota vahvistavat New Yorkissa merkittävää uraa tekevä saksofonisti Alex Terrier, sekä rumpali / lyömäsoittaja suoraan Brasiliasta, uskomaton Rafael Barata.

Näyttämötaiteen työryhmää ja esityskokonaisuutta ohjaa  20-vuotisjuhliaan viettävän KokoTeatterin taiteellinen johtaja Anna Veijalainen.

Ryhmää tähdittävät Sami Saikkonen, Jarkko Lehmus, Inka Tiitinen, Virve Balk ja Anna Kuusamo. Mukana on siis tanssijoita, näyttelijöitä sekä tuliakrobatian taitajia.

Videotaiteesta vastaa vastikään Kotkan kaupunginteatterin johtajaksi valittu Miko Jaakkola. Hänen kuvausryhmänsä myös tallentaa taiteellisen ja teknisen työryhmän viikon mittaisen yhteisen prosessin, joka huipentuu Jazz Meets- livespektaakkeliin lauantaina 22.7.2017 klo 19.00.
Jazz Meets taiteellinen työryhmä:

Timo Hirvonen, taiteellinen johtaja, säveltäjä ja muusikko
Anna Veijalainen, ohjaaja
Miko Jaakkola, videolavastaja pääkuvaaja
Sami Saikkonen, tanssija-näyttelijä
Jarkko Lehmus, tanssija
Rafael Barata (BRA), muusikko
Alex Terrier (US), muusikko
Jussi Lehtonen, muusikko
Teemu Viinikainen, muusikko
Virve Balk, tanssija ja tuliakrobaatti
Anna Kuusamo, näyttelijä
Inka Tiitinen, tanssija
Miikka Huttunen, äänittäjä ja äänitarkkailija
Jarno Marjamäki, kuvaaja
Helena Roivainen, valosuunnittelija
Kuvat VHS

Ovet auki klo 18:00 /  showtime 19:00
Liput 20 / 18, ennakkoon Tiketistä ja 1h ennen ovelta

Haastattelupyynnöt ja PRESS liput:
Yhteyshenkilöt Timo Hirvonen 050-5485823 timohirvonen1625@gmail.com ja Anna Veijalainen 050-5909813, anna@kokoteatteri.fi

Koko Jazz Club / KokoTeatteri
Hämeentie 3, 00530 Helsinki

www.kokojazz.fi
www.kokoteatteri.fi

Lämmin kiitos SKR Uusimaalle tuesta!

11217163_1150880334939378_3331222213932808650_n

15.5.2017

KOKO Jazzin Kannatusyhdistys ry sai 36 000 euroa Jazz meets Dance/Circus/Theater -hankkeen osadokumentointiin.

KJC kiittää luottamuksesta nöyrimmin SKR Uudenmaan aluerahastoa.

Viime vuosina tehty kehitystyö AV-tuotantomme vahvistamiseksi sai merkittävän piristysruiskeen. Suomen parhain voimin tehtävässä hankkeessa on mukana jazzalan kuumimpia nimiä New Yorkista ja Brasiliasta. Julkaisemme esitystiedot pian!

 

 

KJC GUITAR SPECIAL: VARRE, TIMO, TEEMU & MARZI

Kitaristit 6.4.17

2.4.2017

6.4.17 KJC ensimmäinen kitaraspeciaali tarjoaa Suomalaisen kitarismin merkkimiehiä jakamaan rakkauttaan kitara kourassa.

Varre, Timo, Teemu ja Marzi keskustelevat ja ennen kaikkea soittavat kitaraa!
Rytmisektiossa huikea Jukkis Uotila rummuissa ja Timo Hirvonen basson varressa.

Liput Tiketistä
Ovet auki klo 18