Koko Jazz kiihdyttää täyteen vauhtiin – loppuvuosi lupaa sekä liveä että streamia!

27.10.2021

Koronan kurittama konserttitoiminta on saatu vihdoin käynnistettyä täydelle teholle – luvassa sekä huippusoittajia maailman eri kolkista että kotimaisia eturintaman tähtiä. Toiminta jatkuu livekonserttien parissa, mutta myös streamkonserttisarja jatkuu.

Tulossa Koko Jazz Clubilla:

30.10. Nina Mya Trio 
Laulajatar Nina Mya esiintyy svengaavien pianisti Henri Mäntylän ja kontrabasisti Kaisa Mäensivun seurassa. Ohjelmistossa otteita Nina Myan omasta tuotannosta sekä tietenkin jazzklassikoita. Lue lisää.

1.11. Reignition (FIN/ITA/USA/CHL)
Pasunisti Kasperi Sarikoski tuo Koko Jazz Clubille maanantaina 1.11. nuoremman polven huippusoittajia maailman eri kolkista, kohdattuaan toisensa maailman risteyksessä, New Yorkissa. Yhtye juhlistaa viime vuonna julkaistua levyä 3 + 1, Outside in Music, joka koostuu Sarikosken sävellyksistä. Kiertueelle yhtye saa vahvistuksen kotimaisen jazzin eturintamalta upean saksofonistin ja Sarikosken pitkäaikaisen soittokumppanin, Jouni Järvelän muodossa. Lue lisää.

4.11. Signe
Signen omintakeinen musiikki on puskenut niin jazzin, kansanmusiikin kuin nykymusiikin rajoja vuodesta 2015. Kokon torstai-illassa kuullaan Signeltä aivan uutukaista materiaalia verevin scat-sooloin ja rouhean kontrabasson ryydittämänä. Lue lisää.

8.11. Kalevi Louhivuori Quartet
Vuonna 2020 perustettu Kalevi Louhivuori Quartet on trumpetisti/pianisti/laulaja Kalevi Louhivuoren, pianisti/klarinetisti Joonatan Henrikssonin, basisti Filemon von Numersin ja rumpali Aleksi Heinolan muodostama yhtye. Lue lisää.

11.11. Jukka Perko Avara

Avara lähestyy musiikkia mielenkiintoisesta suunnasta. Se poikkeaa teema-soolot lopputeemat rakenteesta, olematta kuitenkaan niin sanottua freetä. Avara ottaa sävellyksen keskiöön. Yhtye työskentelee melodian, harmonisten kvaliteettien ja dynamiikan parissa. Lue lisää.

15.11. Kaisa Mäensivu Trio
Kansainvälisestikin maineikkaan nuoren polven basisti Kaisa Mäensivun triossa kuullaan laulun ja vibrafonin harvinaista yhdistelmää, sekä kolmen huippumuusikon aikaansaamaa huumaavaa groovea. Lue lisää.

18.11. Joonatan Rautio & Jussi Lehtonen
Saksofonisti Joonatan Rautio ja rumpali Jussi Lehtonen ovat sovittaneet ohjelmiston, jossa efektien ja syntetisoidun äänen värittämä äänimaisema ja energinen ilmaisu saavuttavat ennenkuulumattomia soundeja, ainakin Kokon mittakaavassa! Lue lisää.

29.11. Strandberg Project X
Vuonna 2020 julkaistun X-levyä varten perustetun Strandberg Projectin isomman live-kokoonpanon esiintymiset jouduttiin perumaan koronan takia lähes kokonaan ja orkesteri on ollut vallitsevan tilanteen takia tauolla. Nyt tilanne on saatu korjattua ja yhtye esiintyy Koko Jazz Klubilla vierailijoiden kanssa. Lue lisää.

4.12. Jonas Metsäkylä Trio
Nuoren polven perinteikäs virtuoosi kitaristi Jonas Metsäkylä trioineen on sovittanut parhaita jazzklassikoita intiimille ja dynaamisesti rikkaalle kitaratrio-kokoonpanolle. Iskevä nuori ryhmä löytää kappaleisiin sävyjä sovitusten ja räväkän interaktion avulla. Lue lisää.

16.12. KJC Solo Piano: Henri Mäntylä
Pianisti Henri Mäntylän perinnetietoinen ilmaisu on tehnyt hänestä yhden työllistetyimmistä pianisteistamme. KJC Solo Piano -sarjassa Mäntylä esittää jazzoriginaalien lisäksi omia sävellyksiään. Lue lisää.


KJC Streamkonserttisarja jatkuu

Koko Jazz Club ja sisaryhdistys Koko Jazz Club Iisalmi jatkavat laadukasta streamkonserttisarjaa. Konserttisarja on paisunut uskomattomaksi 80 konsertin kokoelmaksi! Esiintyjinä konserteissa kuullaan tietysti suomalaisen jazzin parhaimmistoa. Mukana ovat muun muassa Timo Lassy, Joonatan Rautio, Manuel Dunkel, Jussi Lehtonen, Riitta Paakki, Severi Pyysalo ja Teppo Mäkynen. Paljon on vielä luvassa aina vuoden loppuun saakka. Konsertit ovat katsottavissa viikon Tiketin alustalla. Tutustu konserttisarjaan.