組織について

このページは現在フィンランド語にてご案内しております。
日本語ページは現在準備中ですので、恐れ入りますが今しばらくお待ちください。

KokoTeatteri-yhdistys ry on perustettu vuonna 1997. KokoTeatteri Ry on osoitteessa Hämeentie 3 sijaitseva yhdistys, joka ylläpitää KokoTeatteria, jonka suojissa toimii Koko Jazz Club.  KokoTeatteri on teatteri- ja orkesterilain ulkopuolinen ammattiteatteri eli se kuuluu ns. Lainsuojattomien teattereiden ryhmittymään.

KokoTeatterin jäsenistössä valtaosa on näyttelijöitä, tanssijoita ja muusikoita. Tuotannoissa kaikki työryhmän jäsenet ovat samanarvoisia. Alkuajoista asti teatterin esityksissä eri taiteenalojen esiintyjät ovat tehneet yli taiteenlajien yhteistyötä.

Vapaus tarkoittaa sijoittumista taidekentässä valtion rahoituksen teatteri- ja orkesterilain ulkopuolelle. KokoTeatteri on Lainsuojaton. Lainsuojattomuus merkitsee kuulumista teatterikenttään, jossa ryhmä- ja pienryhmäliike ovat vuosi toisensa jälkeen entistä laajempi ja merkittävämpi osa esittävää taidetta Suomessa. Vapautta on myös mahdollisuus toimia tässä ammatissa omaehtoisesti. Vapautta on määritellä taide ja tapa tehdä sitä.

KokoTeatterin kaltaiseen teatteriin taiteilija tulee todella testaamaan kykynsä. Taide syntyy täällä. Keskustelu syntyy täällä. KokoTeatteri merkitsee kokonaisvaltaista taidetta.

KokoTeatteri on toiminut vuodesta 1997. Vuonna 2007 vietettiin KokoTeatterin kymmenvuotissyntymäpäiviä ja teatterin perustajan, teatterinjohtaja Anna Veijalaisen kirjoittaman kirjan Joukkokohtaus – KokoTeatteria 10 vuotta (Like) julkistamistilaisuutta. Oma näyttämö Helsingin Kruununhaassa otettiin haltuun 2000 ja uusiin isompiin tiloihin Hämeentielle teatteri muutti 2012, jossa päästiin juhlistamaan 15. toimintavuotta.

KokoTeatterin ohjelmisto on edustanut alkuvuosina fyysistä teatteria, 2000-luvulla uutta eurooppalaista ja erityisesti itäeurooppalaista draamaa sekä 2010-luvulla työryhmävetoisen kirjoittamisen ja esityksen konseptien yhdessä suunnittelua.

KokoTeatterin perusajatus on lähteä liikkeelle esityksen luomisen alkuvaiheessa jokaisen taiteilijan kyvyistä, ei ammattinimikkeistä. Tekijät ovat voineet liikkua yli taiteiden välille pystytettyjen näkymättömien raja-aitojen. KokoTeatteri on vuosien varrella vetänyt puoleensa lukuisia monipuolisesti lahjakkaita ja rohkeita taiteentekijöitä.

Hallitus 2013

Hallituksen puheenjohtaja Timo Hirvonen

Hallituksen varapuheenjohtaja Minna-Karoliina Heino

Hallituksen sihteeri Sandra Kimonen

Hallituksen jäsen Jussi Lehtonen

Hallituksen jäsen Maria Oiva

Hallituksen jäsen Helena Roivainen

Hallituksen jäsen Anna Veijalainen

 

Yhdistyksen jäsenet

Pinja Flink
Henry Hanikka
Minna-Karoliina Heino
Timo Hirvonen
Sandra Kimonen
Mia Kivinen
Anu Koskinen
Sesa Lehto
Jussi Lehtonen
Jukka Manninen
Petri Manninen
Joakim Niinivirta
Metti Nordin
Maria Oiva
Matti Onnismaa
Mikko Orpana
Lloyd Polack
Jouko Puolanto
Minna Puolanto
Kirsi Reinola
Matti Ristinen
Helena Roivainen
Suvi Ruotoistenmäki
Sami Saikkonen
Jarkko Sarjanen
Pekka Saukkonen
Arttu Takalo
Juha Tuisku
Miina Turunen
Anna Veijalainen