Koko Jazz Club , Helsinki

Aili Ikonen & Tribute to Ella

23.10. Klo 20:00

Osta lippu

Liput 20 / 15 €

Aili Ikonen & Tribute to Ella -yhtye esittää unohtumattoman jazzlaulaja Ella Fitzgeraldin tunnetuksi tekemiä kappaleita. ”Lady Ellan” musiikkia tulkitsee kuusihenkinen yhtye, keulakuvanaan upeaääninen ja valovoimainen laulajatar Aili Ikonen. Yhtyeen ohjelmisto on koottu monipuolisesti ”First Lady Of Songin” pitkän uran varrelta. Mukana on niin romanttisia balladeita, vauhdikkaita bebop-numeroita kuin lattarirytmejäkin.

 

Tuttujen kappaleiden uusista sovituksista vastaa yhtyeen taiteellinen johtaja, basisti Mikko Pellinen. Rytmisektion ohella yhtyeeseen tuo lisäväriä kaksi puhaltajaa. Yhtye on kerännyt jo runsaasti kiitosta esiintymisillään klubeilla ja festivaaleilla ympäri Suomen. Tribute to Ella on kunnianosoitus yhdelle kaikkien aikojen tunnetuimmista tulkitsijoista ja hänen rakastamalleen musiikille.

 

Aili Ikonen & Tribute to Ella

Aili Ikonen, laulu
Mikko Pellinen, basso/sovitukset
Janne Toivonen, trumpetti
William Suvanne, saksofonit, huilu
Tuomas J. Turunen, piano
Mikko Arlin, rummut

 

“On vaikea kuvitella Ikosta parempaa valintaa suomalaiseksi Ella-solistiksi. Mitä vaikeampaa kuviointia, sen itsevarmemmalta Ikonen tuntuu—Ella-bändin nuorten muusikoiden asenne jo kaukaisten vuosikymmenien musiikkiin oli aseistariisuva. Ikosta taustoitettiin kädenlämpöisellä soinnilla ja muhevalla svengillä.”

-Keskisuomalainen 14.6.2012

 

Yhtyeen kotisivut löydät täältä!