Koko Jazz Club , Helsinki

Aki Rissanen Trio

20.5. Klo 19:00

Osta lippu

Liput 25 / 20 e

Aki Rissanen Trio sai alkunsa seitsemän vuotta sitten Koko Jazz Clubilla. Varsinkin brittiläisen Edition Recordsin julkaisemien levyjen Amorandom (2016, Emma-palkinto) ja Another North (2017, Emma-ehdokas) ansiosta trio on noussut yhdeksi merkittävimmäksi kotimaiseksi jazzyhtyeeksi ja se on saavuttanut myös kansainvälistä huomiota- yhtye esiintyy Euroopassa aktiivisesti. 

Trio julkaisee kolmannen levynsä vuonna 2019 ja Kokolla saadaan esimakua tulevasta ohjelmistosta!

Aki Rissanen, piano
Antti Lötjönen, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Rissanen opiskeli 12 vuotta klassista pianonsoittoa ennen kuin siirtyi opiskelemaan jazzmusiikkia. Hän on opiskellut Kuopion ja Pariisin konservatorioissa sekä Sibelius-Akatemian jazzosastolla, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2009. Rissasen piano-opettajia ovat olleet muiden muassa Jarmo Savolainen, Jukkis Uotila, John Taylor ja Seppo Kantonen ja Mikael Jakobsson. Rissanen on asunut aika-ajoin Pariisissa.

Rissanen sai arvostetun toisen palkinnon soolopianokilpailussa vuoden 2004 Montreux’n jazzfestivaaleilla. Lisäksi hän voitti Suomen finaalin The Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa vuosina 2003 ja 2005. Pariisin La Defense Festival palkitsi hänet parhaana solistina ja parhaasta ohjelmistosta v. 2006.

‘Aki is a tremendously musical, passionate and soulful person and has a high energy level. He is one of the best young pianists I have heard in years’. DAVE LIEBMAN

 

https://youtu.be/pMOmycwurlM

Ovet auki klo 18.00
Liput Tiketistä