Koko Jazz Club , Helsinki

Mikko Pettinen – 2Happy levynjulkkarit

30.5. Klo 21:00

Suomi-soul saa uuden vahvan tekijän, kun Mikko Pettinen julkaisee debyyttilevynsä 2Happy. Yhtye Happy People sisältää häikäisevän kaartin suomalaisen jazzin ja soulin ykkösnimiä, vierailijana levyllä kuullaan Redramaa sekä mm. Club For Fivesta tuttua Eeppi Ursinia. Sibelius-Akatemiasta valmistunut trumpetisti Mikko Pettinen on tehnyt pitkän uran eri soul- ja funk-yhtyeissä sekä mm. UMO:ssa.

 

30.5.2013 klo 21


2Happy ponnistaa suomalaisuudestaan huolimatta soulin ja funkyn juurilta. Rehellinen ja vastustamattomalla svengillä etenevä musiikki saa nimensä mukaisesti kuulijan puolelleen. Funkyn lisäksi sävellykset sisältävät vaikutteita jazzista, levyllä kuuluu myös taustakuoro sekä vaikuttava torvi- ja jousisektio. Albumi kunnioittaa lajin perinnettä, mutta päivittää sitä omaääniseksi, Pettisen henkilökohtaisesta musiikkifilosofiasta nousevaksi rytmimusiikiksi.

“2Happy on unelmieni täyttymys, sekä soolodebyyttini. Levyllä halusin palata alkuperäisen intohimoni, soul-musiikin, pariin ja ilmaista itseäni monipuolisesti: tuottajana, säveltäjänä, muusikkona ja vokalistina. Albumi on täynnä häikäiseviä muusikoita sekä henkilökohtaisia ystäviäni, joista useiden kanssa olen soittanut yli 15 vuotta”, Pettinen sanoo.

Mikko Pettinen kuuluu Suomen osaavimpiin jazztrumpetisteihin. Hänet muistetaan MP4-yhtyeestään, jonka debyyttialbumi Central Playa (Impala) ilmestyi vuonna 2004. Levy oli ehdolla Jazz-Emman saajaksi, ja Jazzrytmit-lehden äänestyksessä kriitikot valitsivat sen vuoden parhaaksi jazzlevyksi. Pettinen sai vuonna 2001 toisen palkinnon nuorille solisteille tarkoitetussa Carmine Caruso International Jazz Trumpet -kilpailussa Renossa Yhdysvalloissa. Hän on esiintynyt lukuisissa kokoonpanoissa ja tehnyt monipuolista uraa eri musiikkilajien parissa, mm. vieraillut Jimi Tenorin livekokoonpanossa sekä Palefacen, Redraman, Asan ja Anssi Kelan levyillä. Lisäksi hän on Axl Smithin livekokoonpanon jäsen.

Mikko Pettinen & Happy People
Mikko Pettinen – laulu, koskettimet, trumpetti, flyygelitorvi
TriSis (Jonnu Heikkilä, Jepa Lambert & Hanna-Maria Helenius) – taustalaulut
Janne Halonen – kitara, vokaalit
Sampo Tiittanen – sähkö- ja kontrabasso
Toni Porthén – rummut
William Suvanne – saksofoni
Janne Toivonen – trumpetti
Antti Rissanen – pasuuna
Joakim Berghäll – saksofoni

Vierailijat
Eeppi Ursin – laulu
Redrama – rap

Liput 15/10 € (+mahdolliset toimitusmaksut)