Koko Jazz Club , Helsinki

VIERAILU: RitmÅbo Heinonen – Lindroos

27.5. Klo 19:00

Osta lippu

Liput 15 / 10€

Oman ohjelmiston lisäksi Koko Jazz Clubin tiloja vuokrataan myös muille toimijoille esityskäyttöön. Toukokuun 27. päivänä vierailulle saapuu Turusta duo Ilkka Heinonen ja Jussi Lindroos.

RitmÅbo tuo Koko Jazzclubin lavalle yllättävän dueton, joka yhdistää kiehtovasti perkussiivista tanssia, swengaavaa jazzrytmiikkaa ja mystistä nykykansanmusiikkia.

Lavalle nousee säveltäjä, basisti ja jouhikon soittaja Ilkka Heinonen sekä steppitanssija ja kehomuusikko Jussi Lindroos. Siinä missä duetto haastaa toisiaan suohon karjalaisen maanituksen tapaan tai rytmittelee swengaavasti jazztunnelmissa se myös yltää äänimaisemissaan lämpimän haikeisiin bluegrass -sävyihin ja kuljettaa katsojaa Balkanin mystisiinkin tunnelmiin.

Kokoonpano nähtiin viime kesänä Turun historiallisessa Fortuna ?korttelissa ja sateisen illan tunnelmallinen ulkolavaesitys vaati ehdottomasti jatkoa yhteistyölle. Vaikka esiintyjiä onkin vain kaksi, duo venyy paikoin kvartetinkin mittoihin yhdistäen muun muassa jouhikon soittoa, steppiä ja moniäänistä laulua ? ja tanssia!

RitmÅbo -sarja perustuu artistien kohtaamiseen, vuoropuheluun ja hetkellisyyteen. Sarjan esityksissä yhdistyy ennakkoluulottomasti perkussiivinen tanssi ja elävä musiikki.

Esityksen kotisivut löytyvät täältä!

Lavalla:

Ilkka Heinonen basso / jouhikko / laulu
Jussi Lindroos steppi / kehorytmiikka / laulu