top of page

NSFW ENSI-ILTA ON TÄÄLLÄ!

NSFW on mukaansatempaava komedia skandaalijournalismista, valtapeleistä, kiristyksestä sekä yksityisyydestä mediassa ja sen ulkopuolella. Näytelmä on terävä ja satiirinen musta komedia, jota on tituleerattu englantilaisen Lucy Kirkwoodin läpimurtoteokseksi. Esitys saa vihdoin ensi-iltansa KokoTeatterissa livenä ja striiminä 23.-27.3.

“Likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin”

Näytelmän otsikko viittaa verkkosivuston lyhenteeseen sanoista “Not safe for work”, joka varoittaa internetin pehmopornoa sisältävistä sivustoista, joiden selailusta et halua jäädä kiinni – ainakaan työpaikalla. Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW kertoo kahdesta lehtitoimituksesta: miestenlehdestä ja naistenlehdestä, joiden molempien päätoimittajat ovat valmiita tekemään mitä tahansa – siis ihan mitä tahansa – pitääkseen lukijansa. Likainen peli nousee uskomattomiin ulottuvuuksiin, kun toimituksessa tehdään peruuttamaton virhe, jonka jälkiä ei saada lakaistua maton alle. Vai saadaanko sittenkin? Lucy Kirkwoodin kuningasnäytelmä ei päästä liiemmin miehiä kuin naisiakaan helpolla. Naistenlehden päätoimittaja, hyytävä jääkuningatar Miranda, etsii keinoja kaihtamatta, kuinka porata ankara katse naisvartalon epäkohtiin.

“Kylmää ja kyynistä kyytiä”

Kuten usein brittiläisissä teksteissä, myös Kirkwoodin tekstissä on näkyvissä yhteiskunnan luokkaerot. Esiin luokkaerojen lisäksi nousee vahvasti myös sukupolvien välinen kuilu. Teoksessa ei jää epäselväksi, että nuoren sukupolven maailmankuva eroaa hyvin paljon keski-ikäisten maailmasta. Teoksessa nähtävät nuoret ovat tehneet paljon töitä sen eteen, etteivät vaan lankea samoihin kompastuskiviin kuin keski-ikäiset kollegansa.

“Teoksessa käännetään väärä oikeaksi puhumalla ja manipuloimalla”

Näytelmän ohjaa KokoTeatterin johtaja Anna Veijalainen ja näyttämöllä nähdään Sesa Lehto, Sami Saikkonen, Katimari Niskala sekä Elias Salonen. Anna Veijalainen tekee näytelmän lopussa naistenlehden päätoimittaja Mirandan roolin. Sami Saikkonen puolestaan näyttelee miestenlehden päätoimittajaa Aidania. Tuplaroolin esityksessä tekee Sesa Lehto, joka esittää sekä toimittajaa Rupertia että manchesterilaista Bradshawta. Katimari Niskala nähdään Charlotten roolissa.

Tapahtumia nähdään osittain toimittajaharjoittelija Samin silmin, jota näyttelee televisiostakin tuttu Elias Salonen. Sam joutuu näytelmän pyörteissä kummankin päätoimittajan hampaisiin. Pitkään haaveena ollut toimittajan työ näyttääkin Samille todelliset kasvonsa.

Kirkwoodin teksti lyö katsojille naulat päähän nokkeluudellaan, pamahtaa lavalla ilotulitusraketin lailla ja kysyy lopulta: Kuka on luonut tämän tirkistelykulttuurin, jossa tekopyhyydellä ja teeskentelyllä ei ole rajoja?

Lucy Kirkwood: NSFW Rahaa, seksiä ja Photoshopia

Lucy Kirkwoodin menestysnäytelmä NSFW nähdään KokoTeatterissa striiminä 23.-27.2. Striimin toimittajana toimii yhteistyökumppanimme Tiketti.

Striimatut esitykset: Ti 23.2. klo 19 Ke 24.2. klo 19 Pe 26.2. klo 19 La 27.2. klo 19 Hinta: 12,70€

1 katselukerta0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page