top of page

ma 20. toukok.

|

Helsinki

AKI RISSANEN TRIO

Aki Rissanen, piano Antti Lötjönen, basso Teppo Mäkynen, rummut

AKI RISSANEN TRIO
AKI RISSANEN TRIO

Paikka & aika

20. toukok. 2019 klo 19.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Aki Rissanen Trio sai alkunsa seitsemän vuotta sitten Koko Jazz Clubilla. Varsinkin brittiläisen Edition Recordsin julkaisemien levyjen Amorandom (2016, Emma-palkinto) ja Another North (2017, Emma-ehdokas) ansiosta trio on noussut yhdeksi merkittävimmäksi kotimaiseksi jazzyhtyeeksi ja se on saavuttanut myös kansainvälistä huomiota- yhtye esiintyy Euroopassa aktiivisesti.

Trio julkaisee kolmannen levynsä vuonna 2019 ja Kokolla saadaan esimakua tulevasta ohjelmistosta!

Rissanen opiskeli 12 vuotta klassista pianonsoittoa ennen kuin siirtyi opiskelemaan jazzmusiikkia. Hän on opiskellut Kuopion ja Pariisin konservatorioissa sekä Sibelius-Akatemian jazzosastolla, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2009. Rissasen piano-opettajia ovat olleet muiden muassa Jarmo Savolainen, Jukkis Uotila, John Taylor ja Seppo Kantonen ja Mikael Jakobsson. Rissanen on asunut aika-ajoin Pariisissa.

Rissanen sai arvostetun toisen palkinnon soolopianokilpailussa vuoden 2004 Montreux’n jazzfestivaaleilla. Lisäksi hän voitti Suomen finaalin The Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa vuosina 2003 ja 2005. Pariisin La Defense Festival palkitsi hänet parhaana solistina ja parhaasta ohjelmistosta v. 2006.

‘Aki is a tremendously musical, passionate and soulful person and has a high energy level. He is one of the best young pianists I have heard in years’. DAVE LIEBMAN

https://youtu.be/PZ4R5P0TV-w

https://youtu.be/pMOmycwurlM

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page