top of page

pe 24. marrask.

|

Helsinki

AKI RISSANEN TRIO – LEVYNJULKAISUKONSERTTI

Aki Rissanen – piano Antti Lötjönen – kontrabasso Teppo Mäkynen – rummut

AKI RISSANEN TRIO – LEVYNJULKAISUKONSERTTI
AKI RISSANEN TRIO – LEVYNJULKAISUKONSERTTI

Paikka & aika

24. marrask. 2017 klo 21.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Brittiläisen Edition Recordsin vuonna 2016 julkaisema Amorandom-albumi oli huima voimannäyttö yhtyeen kyvyistä ja sitä kuvailtiinkin pianisti Aki Rissasen kansainväliseksi läpimurroksi. Levy voitti Emma-palkinnon Vuoden Jazzalbumi -kategoriassa vuonna 2016.

Yhtye julkaisee toisen levynsä Koko Jazz Clubilla, ja se tehdään yhteistyössä maailman hienoimman brändin; Steinway & Sonsin kanssa!

Uudella albumilla – Another north – trio keskittyy entistä enemmän vahvaan yhteissoittoon; pitkiin rytmisten aihioden kaariin sekä staattisen elektronisen musiikin vaikuttamiin tekstuureihin. Rissanen itse kuvailee levyn sävellysprosessia eräänlaiseksi retrospektiiviksi koko muusikon uraltaan: “Tuntui mielekkäältä sovittaa pari vanhaa kappaletta uudestaan ja löytää niihin täysin erilainen kulma aikaisempaan verrattuna. Myös vuosien saatossa päähän ja sormiin jääneet ideat – jotkut parinkymmenen vuoden takaa – ovat löytäneet paikkansa uuden levyn ohjelmistossa."

Täysin Rissasen sävellyksiä sisältäneeseen Amorandom-levyyn verrattuna tuoreen albumin sävellyksistä löytyy muidenkin kädenjälkiä; levyllä on mm. suomalaisen pianistin ja säveltäjän Jarmo Savolaisen teos sekä osa säveltäjä György Ligetin pianoetydeistä sovitettuna triolle. Myös yhtyeen jäsenet Antti Lötjönen ja Teppo Mäkynen ovat vahvemmin mukana uuden ohjelmiston tuotannossa.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page