top of page

to 28. maalisk.

|

Helsinki

ALEKSI HEINOLA QUINTET RECORD RELEASE PARTY

Aleksi Heinola – drums Mikko Gunu Karjalainen – trumpet Manuel Dunkel – sax Mikael Jakobsson – piano Daniel Franck (Swe) – bass

ALEKSI HEINOLA QUINTET RECORD RELEASE PARTY
ALEKSI HEINOLA QUINTET RECORD RELEASE PARTY

Paikka & aika

28. maalisk. 2019 klo 19.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Yhtyeen soundi perustuu vahvasti 50/60-luvun Hard Bop-ilmaisuun, jossa vahva groove sekä selkeät sävellykset ovat keskiössä. Ohjelmisto sisältää uusia omia sävellyksiä sekä tyylikkäitä sovituksia tarkoin valituista lainakappaleista.

Aleksi Heinolan sielukkaassa ja svengaavassa soitossa kuuluu vahva perinnetietoisuus ja selkeä groove. Hän on

nuoresta iästään huolimatta esiintynyt lukuisilla festivaaleilla ja klubeilla sekä Suomessa ja ulkomailla kansainvälisen artistien kuten Sinne Eegin (DK), Leroy Jonesin (USA) ja Jukka Perkon kanssa.

”Halusin tehdä Hard Bop-levyn jossa kuuluu selkeästi perinteinen jazzsoundi sekä modernit vivahteet. Pyrin säveltämään kappaleita joissa on selkeät melodiat ja vahva tunnelma. Halusin myös että kappaleissa on tilaa jokaisen muusikon omalle ilmaisulle ja tulkinnalle.“

Suhteestani Hard Bop-musaan: “Olen jo pitkään pyrkinyt omassa ilmaisussani päästä mahdollisimman syvälle 50/60-luvun Hard Bop musiikin ytimeen. Tässä tyylissä yhdistyvät hienosti kaikki suosikki-elementtini – vahva ja vakaa svengi, erilaiset lattari groovet, blues ja gospel sävyt sekä mieleenpainuvat melodiset sävellykset. Koen että pystyn ilmaisemaan itseäni tässä tyylissä luontevasti ja pystyn omalla soitollani luomaan yhtyeelle tietynlaisen soundin”

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page