top of page

to 28. syysk.

|

Helsinki

ALEXI TUOMARILA TRIO

Alexi Tuomarila, piano Mats Eilertsen, basso Olavi Louhivuori, rummut

ALEXI TUOMARILA TRIO
ALEXI TUOMARILA TRIO

Paikka & aika

28. syysk. 2017 klo 19.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Alexi Tuomarila on yksi vakuuttavinta kansainvälistä uraa tällä hetkellä tekevistä suomalaisista jazz-artisteista. Brittiläiselle Edition Recordsille levyttävä Tuomarila soittaa muun muassa puolalaisen jazz-suuruuden Tomasz Stankon yhtyeessä ja hänet on noteerattu lukuisissa maailman tunnetuimmissa jazz-medioissa. Norjalaisen, ECM-levymerkin artisteihin kuuluvan Mats Eilertsenin ja nyanssikkaasta rumpaloinnistaan tunnetun Olavi Louhivuoren kanssa perustettu Alexi Tuomarila Trio on toiminut jo vuodesta 2004 ja se kuuluukin Trion soitossa.

Tuomarilan Trio on muokkautunut vuosien varrella yhdessä sykkiväksi yksiköksi. Yhtyeen muusikot löytävätkin itsensä työskentelemästä yhdessä useissa eri yhteyksissä.

Trion musiikissa korostuu melodisesti ja rytmisesti voimakkaat sävellykset ja trion lähes telepaattinen yhteys. Tämä musiikki on täynnä emotionaalista ja melankolista lämpöä, joka on tasapainotettu robustilla rytminkäytöllä ja vapaalla improvisaatiolla.

Alexi Tuomarilan uusin levy ”Kingdom” (Edition Records, UK) on julkaistu kesällä 2017 ja se on ollut arvostelumenestys maailmanlaajuisesti:

  • The Guardian **** (4 tähteä)
  • The Australian ”Kingdom is set to establish Tuomarila as a leading figure in the European jazz scene.” **** (4tähteä)
  • Helsingin Sanomat ”Kolmikon oma melodinen materiaali on kauttaaltaan ykkösluokkaista” **** (4 tähteä)

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page