top of page

to 03. jouluk.

|

Helsinki

J&D: MINNA TERVAMÄKI & RISSANEN / POHJOLA 4

Joulukuisella Jazz & Dance -klubilla tähtiesiintyjänä Minna Tervamäki! Verneri Pohjola, trumpetti Aki Rissanen, piano Joonas Riippa, rummut Timo Hirvonen, basso

J&D: MINNA TERVAMÄKI & RISSANEN / POHJOLA 4
J&D: MINNA TERVAMÄKI & RISSANEN / POHJOLA 4

Paikka & aika

03. jouluk. 2015 klo 20.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Minna Tervamäki on Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija. Hän on esiintynyt jo kolmatta vuosikymmentä kestävän uransa aikana lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa sekä merkittävien nykykoreografien teoksissa. Tervamäki on esiintynyt erilaisissa gaaloissa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.  Jäätyään eläkkeelle Kansallisbaletista keväällä 2012 Tervamäen toiminta on painottunut yhä enenevissä määrin poikkitaiteelliseen yhteistyöhön.

Hän debytoi koreografina teoksella Something Else? vuonna 2005. Tervamäki tekee yhteistyötä myös monien muiden tunnettujen artistien kanssa, kuten viulisti Pekka Kuusiston, pianisti Heini kärkkäisen, flamencotanssija ja -koreografi Kaari Martinin, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen ja multimediataiteilija Marita Liulian kanssa.

Tervamäki on saanut arvostetun Philip Morris Dance Flower Award -palkinnon vuonna 1997, Edvard Fazer -palkinnon vuonna 2000, Libris Award -palkinnon vuonna 2006 ja Imatran Balettigaalan tunnustuspalkinnon vuonna 2009. Syksyllä 2011 hänelle myönnettiin Suomen Leijonan ritarikunnan ensimmäisen luokan ritarimerkki. Lokakuussa 2011 Minna Tervamäelle myönnettiin Muusikkojen liiton tunnustuspalkinto.

Musiikista vastaavat maailman kovimpiin jazzympyröihin tiensä raivannut pianon kameleontti Aki Rissanen, sekä tähtitrumpetisti Verneri Pohjola. Rytmisektiossa loistava Joonas Riippa ja talon Timo Hirvonen.

Klubiemäntänä tanssii tuttuun tapaan Wilma-Emilia Kuosa.

Minna Tervamäen kotisivut löytyvät täältä!

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page