top of page

to 23. toukok.

|

Helsinki

JOHANNA FÖRSTI

Laulaja Johanna Försti esiintyy yhdessä jazzurkuri Georgios Kontrafouriksen ja perkussionisti Abdissa Assefan kanssa gospel-musiikin, soulin ja bluesin tunnelmissa.

JOHANNA FÖRSTI
JOHANNA FÖRSTI

Paikka & aika

23. toukok. 2013 klo 21.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Laulaja Johanna Försti esiintyy yhdessä jazzurkuri Georgios Kontrafouriksen ja perkussionisti Abdissa Assefan kanssa gospel-musiikin, soulin ja bluesin tunnelmissa. Sielukasäänistä laulajaa säestää amerikkalaisille gospel-messuille tyypillinen Hammond-urku ja perkussiot -duo. Ohjelmisto vie kuulijan mm. legendaaristen Aretha Franklinin, Mahalia Jacksonin ja Mavis Staplen maailmaan. Koko Jazz Club tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden kuulla ylistettyä laulajaa tunnelmallisessa tilassa, läheltä ja hänelle itselleen kaikista rakkaimman musiikin parissa.

Johanna Försti tunnetaan ennenkaikkea räväkkään Jo Stance yhtyeen laulajana, James Bond elokuvien tunnussävelten tulkitsijana Vantaan Viihdeorkesterin solistina sekä Tanssii Tähtien Kanssa – orkesterin jäsenenä. Yhdessä rumpali-tuottaja Teppo Mäkysen kanssa tekemä Jo Stance levy ja sitä seurannut tiivis live-esiintyminen näyttivät uuden suunnan suomalaiselle soul-musiikille. Yhtye on esiintynyt kaikilla merkittävillä rytmimusiikkifestivaaleilla kotimaassa ja suuntaa vahvasti ulkomaille. Solistina Johanna Försti on esiintynyt kansainvälisesti mm. Trondheim Symphony Orchestran kanssa.

Georgios Kontrafouris on kreikkalainen jazzmuusikko, joka tunnetaan myös lempinimellä ”Bosborin härkä”. Georgios soittaa vakituisesti mm maineikkaassa Timo Lassy Bandissä ja on luonut kansainvälistä uraa kotimaastaan Kreikasta ja Suomesta käsin sekä pianistina että urkurina.

Abdissa ”Mamba” Assefa on monen suomalaisen yhtyeen luottomies lyömäsoittajana kaikissa musiikin genreissä. Lisäksi hän on osoittanut laajan musiikillisen osaamisensa äänittäjänä.

Yhtyettä vahvistaa kontrabasisti Ville Herrala, jonka valloittavaa soittoa kuullaan useissa merkittävissä suomalaisissa jazzyhtyeissä. Hänen laaja-alainen osaamisensa on edukseen niin perinteisessä rytmimusiikissa kuin vapaaseen improvisaatioon pohjaavassa jazzissa.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page