top of page

to 22. toukok.

|

Helsinki

JOHN´S JOHNS

John´s Johns on tribuutti-ilta, joka omistetaan ja pyhitetään pianisti/säveltä/sovittaja Jarmo Savolaisen muistolle sekä hänen sävellyksilleen. Markku Ounaskari – rummut Warre Vartiainen – kitara Mikko Karjalainen – trumpetti Timo Hirvonen – basso Sonny Heinilä – sax

JOHN´S JOHNS
JOHN´S JOHNS

Paikka & aika

22. toukok. 2014 klo 21.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Jarmo Savolainen (24. toukokuuta 1961 Iisalmi – 11. kesäkuuta 2009 Helsinki) oli suomalainen jazz-pianisti, kosketinsoittaja ja säveltäjä. Hän oli yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisista jazzmuusikoista

Jarmo Savolainen opiskeli Kuopion konservatoriossa 1977–1979. Hän omaksui vaikutteita Chick Corealta ja Keith Jarrettilta. Savolainen opiskeli myös Bostonissa Berklee College of Music:issa, mikä kypsytti hänet lopullisesti valitsemaan jazz-muusikon uran.

Savolainen tunnettiin jazz-säveltäjänä erilaisille kokoonpanoille soolopianosta big band -musiikkiin. Hän on myös säveltänyt musiikkia näyttämöille, tanssiryhmille, televisio-ohjelmiin ja elokuviin.

Muusikkona Savolainen esiintyi monipuolisissa kokoonpanoissa rock-musiikista nykymusiikkiin. Hän esiintyi muun muassa The Baltic Quartetissa, Espoo Big Bandissa, Umo Jazz Orchestrassa sekä Pekka Pohjolan yhtyeessä. Hän levytti ensimmäisen sooloalbuminsa New Yorkissa hollantilaiselle Timeless-levymerkille, minkä jälkeen hän levytti kolme kansainväliseen levitykseen päässyttä albumia hollantilaiselle A-records-levymerkille. Hän oli myös mukana kymmenillä levytyksillä muusikkona ja säveltäjänä.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page