top of page

to 04. huhtik.

|

Helsinki

KARI IKONEN TRIO (FIN/ARM) LEVYNJULKKARIT

Kari Ikonen – piano Ara Yaralyan – kontrabasso Markku Ounaskari – rummut

KARI IKONEN TRIO (FIN/ARM) LEVYNJULKKARIT
KARI IKONEN TRIO (FIN/ARM) LEVYNJULKKARIT

Paikka & aika

04. huhtik. 2013 klo 21.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Uusi erilainen jazzpianotrio, jonka ekspressiivinen ja innovatiivinen keitos koostuu parhaista eurooppalaisista raaka-aineista, vankasta afro-amerikkalaisen keittotaidon perinteestä ja hienoimmista itämaisista mausteista. Chef Kari Ikonen laatii tiiminsä kanssa menun, jossa yhdistyy luontevasti Ikosen omat luomukset sekä tuoreet tulkinnat perinteisistä armenialaisista herkuista ja mm. mestarikokkien Coltrane ja Shorter klassikkoresepteistä.

Nyt myös take away – arvostettu saksalainen Ozella Music julkaisee konsertin yhteydessä trion uunituoreen ensilevyn ”Bright” (CD & LP!)

”Erinomainen uusi pianotrio … Mai­nios­ti ba­lan­soi­va trio seu­rai­li mu­sii­kin il­meik­käi­tä kään­tei­tä ja ryt­mi­vaih­dok­sia häm­mäs­tyt­tä­vän luon­te­vas­ti kuin yh­te­nä mie­he­nä.” -Helsingin Sanomat

”Även i det avslöjande trioformatet består pianistens musikaliska arkitektkaraktär.” -HBL

Taustaa:

Vuoden 2012 Teostopalkintoehdokas Kari Ikonen (s.1973) on Suomen arvostetuimpia jazzmuusikoita. Hänet tunnetaan parhaiten kansainvälisestä Karikko-sekstetistään sekä yhteistyöstä monien huippuyhtyeiden ja -muusikoiden kanssa, kuten UMO, Ingrid Jensen, Bob Moses, Magnus Broo ja Ron McClure. Säveltäjänä Ikonen kuuluu maailman kärkinimiin, ja hän onkin napannut pääpalkinnot kilpaiuista Julius Hemphill Composition Awards (USA) ja Scrivere in Jazz (Italia).

Tallinnassa asuva, Berkleessä opiskellut armenialainen kontrabassovirtuoosi Ara Yaralyan (s. 1973) on työskennellyt mm. Vardan Ovsepianin, Brian Melvinin, Kristjan Randalun and Karen Kocharyanin kanssa.

ECM-artisti Markku Ounaskari (s. 1967) tuli tunnetuksi työstään Jarmo Savolaisen, Piirpaukkeen ja Pekka Pohjolan kanssa. Nykyään hän kuuluu eurooppalaisten jazzmuusikoiden eliittiin, soittokavereina mm. Per Jørgensen, Anders Jormin, Arve Henriksen, Trygve Seim ja Raoul Björkenheim.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page