top of page

to 31. maalisk.

|

Helsinki

MANUEL DUNKEL QUARTET & ANDERS BERGCRANTZ (SWE)

Anders Bergcrantz, trumpetti Manuel Dunkel, saksofoni Alexi Tuomarila, piano Antti Lötjönen, basso Teppo Mäkynen, rummut

MANUEL DUNKEL QUARTET & ANDERS BERGCRANTZ (SWE)
MANUEL DUNKEL QUARTET & ANDERS BERGCRANTZ (SWE)

Paikka & aika

31. maalisk. 2016 klo 19.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Anders Bergrantz (s.1961) on kiistatta sukupolvensa keskeisin ja arvostetuin ruotsalainen jazztrumpetisti. Hänen vahva, svengaava ja luova soittonsa nojaa suurten legendojen perinteeseen kuten Miles Davis, Freddie Hubbard ja Woody Shaw. Bergrantzille on myönnetty useita palkintoja, mm. kaksi hänen sooloalbumiaan palkittiin Gyllene Skivan -palkinnolla (paras ruotsalainen jazzalbumi) vuosina 1995 ja 2007. Hän on tehnyt runsaasti yhteistyötä useiden amerikkaisten suuruuksien kanssa kuten Richie Beirach, Billy Harper, Ron McClure ja Adam Nussbaum.Manuel Dunkel on maamme arvostetuimpia saksofonisteja ja hänen vivahteikasta ja vahvaa ääntään on kuultu -90-luvulta lähtien lukuisissa kokoonpanoissa kuten Umossa ja hänen omassa kvartetissaan. Hänen kvartettissaan vaikuttavat muusikot ovat vakinnuttaneet asemansa suomalaisen jazzelämän etummaiseen riviin virtuoosisella, kuuntelevalla ja luovalla soitollaan.

Konsertissa kuullaan Bergcrantzin ja Dunkelin musiikkia modernin mainstreamin tyylissä, rohkealla ja intensiivisellä asenteella esitettynä. Luvassa on siis väkevä ja erityislaatuinen kohtaaminen!

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page