top of page

ma 27. huhtik.

|

Helsinki

MONDAY NIGHT @ KOKO JAZZ CLUB MUSIC OF JUKKIS UOTILA

UMO juhlii -konserttisarjan kolmas konsertti keskittyy Jukkis Uotilan omiin tuoreisiin big band -sävellyksiin ja -sovituksiin. Konsertissa kuullaan materiaalia pääosin The Music Of Jukkis Uotila -albumilta, jonka hän levytti Stockholm Jazz Orchestran kanssa vuonna 2013.

MONDAY NIGHT @ KOKO JAZZ CLUB MUSIC OF JUKKIS UOTILA
MONDAY NIGHT @ KOKO JAZZ CLUB MUSIC OF JUKKIS UOTILA

Paikka & aika

27. huhtik. 2015 klo 19.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Neljäkymmentävuotiaan UMOn riveissä on soittanut monia maamme arvostetuimmista muusikoista, ja yksi heistä on rumpali, pianisti ja jazzpedagogi Jukkis Uotila

– Vaikka olen vuosien varrella säveltänyt paljon, en ollut pariinkymmeneen vuoteen tehnyt musiikkia isolle orkesterille. The Music Of Jukkis Uotila on ensimmäinen levyni, joka koostuu täysin omista big band -sävellyksistäni ja -sovituksistani, Uotila taustoittaa.

Uotilan soittoura big bandeissa alkoi jo 14-vuotiaana, kun hän oli mukana perustamassa Oulunkylän Pop/Jazz-opiston isoa orkesteria. Sen jälkeen Jukkis on soittanut niin kotimaassa kuin maailmallakin aina UMOsta ja Toshiko Akiyoshi/Lew Tabackin big bandista moniin keskieurooppalaisiin radio-orkestereihin.

Uotilan monipuolinen musiikillinen tausta ja pitkä ura musiikin parissa kuuluvat hänen sävellyksissään. Hän kirjoittaa musiikkinsa omaan estetiikkansa nojaten ja muotivirtauksista piittaamatta. Jukkiksen musiikin voi nähdä eräänlaisena vastavetona tämän hetken maalailevalle eurooppalaistyyppiselle big band -soinnille.

– Luvassa on jazzin perinteisiin pohjautuvaa, mutta vahvasti itseni kuuloista musiikkia; Kantaaottavia melodioita monimuotoisin harmonioin, joita säestävät tuhdisti groovaavat rytmit.

Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään Koko Jazz Clubilla Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Jukkis Uotila kertoo esityksen taustoista.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page