top of page

la 02. marrask.

|

Helsinki

NINA MYA WITH HENRI MÄNTYLÄ QUARTET: TRIBUTE TO CARMEN MCRAE

Nina Mya, voc Henri Mäntylä, piano Ville Vannemaa, saksofoni Vesa Ojaniemi, basso Mikko Arlin, rummut

NINA MYA WITH HENRI MÄNTYLÄ QUARTET: TRIBUTE TO CARMEN MCRAE
NINA MYA WITH HENRI MÄNTYLÄ QUARTET: TRIBUTE TO CARMEN MCRAE

Paikka & aika

02. marrask. 2013 klo 21.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Nina Mya (s. Nina Höynälä, 1989) on palkittu suomalainen jazzlaulaja ja säveltäjä. Hän opiskelee Sibelius-Akatemian jazzosastolla, josta hän valmistuu jazzmusiikin maisteriksi ja laulupedagogiksi syksyllä 2014. Parhaillaan hän ahertaa viimeistään opintovuottaan vaihto-opiskelijana Manhattan School Of Musicissa, New Yorkissa. Hän johtaa omaa nimeään kantavaa jazzyhtyettä, joka esittää pääasiassa Ninan sävellyksiä. Ninan ilmaisussa ja sävellyksissä kuuluu vahvasti amerikkalainen jazzperinne 50- ja 60-luvuilta sekä soul ja R&B -musiikki. Nina julkaisi bändeineen debyyttilevyn ”Flying Solo” kesällä 2012, jolloin Nina valittiin myös Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi. Ninaa on kehuttu hänen persoonallisesta soundistaan ja äänen teknisestä hallinnasta, rytmisestä ja fraseerauksellisesta tarkkuudesta sekä vahvasta tulkinnasta.

Koko Jazz Clubilla kuultava keikka 2.11. Henri Mäntylä Quartetin kanssa on tribuutti Ninan yhdelle suurimmista idoleista, Carmen McRaelle – jazzlaulajalle, jonka suoraviivainen, konstailematon ja svengaava laulutapa sekä vahva olemus teki suuren vaikutuksen kuulijoihin aina 50-luvulta uran loppumetreille asti. Illan ohjelmisto koostuu pitkälti McRaen vakio-ohjelmistoon kuuluneista tunnetuista ja vähän harvinaisemmistakin jazzstandardeista, joita tämä kokoonpano esittää rautaisella otteellaan alkuperäissovituksia mukaillen.

Henri Mäntylä Quartet on pianisti Henri Mäntylän (s. 1987) johtama jazzyhtye, jonka musiikilliset juuret ovat amerikkalaisessa svengaavassa jazzperinteessä. Yhtyeen ilmaisua on kiitetty energisyydestä ja tiukasta yhteissoitosta. Yhtyeen jäsenet ovat nuoresta iästään huolimatta kokeneita esiintyjiä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja yhtyeen muusikot ovat saaneet myös kilpailumenestystä.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page