top of page

to 17. tammik.

|

Helsinki

SEVERI PYYSALO, NIKLAS WINTER & JESPER BODILSEN (DEN)

Huippuvibrafonisti Severi Pyysalo vierailee KokoTeatterissa kitaristi Niklas Winterin ja basisti Jesper Bodilsenin kanssa.

SEVERI PYYSALO, NIKLAS WINTER & JESPER BODILSEN (DEN)
SEVERI PYYSALO, NIKLAS WINTER & JESPER BODILSEN (DEN)

Paikka & aika

17. tammik. 2013 klo 21.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Pyysalo ja Winter ovat tehneet pitkään yhteistyötä duona, mutta Kokolla mukaan liittyy tanskalainen Bodilsen. Illan keikalla trio yhdisteleekin suomalaiskansallisia sävyjä afroamerikkalaiseen ilmaisuun.

Pyysalo on pitkän linjan lyömäsoittaja ja säveltäjä, joka tunnetaan parhaiten pääsoittimestaan vibrafonista. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen jo 15-vuotiaana esiinnyttyään ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle Pori Jazzissa vuonna 1982. Muutamaa vuotta myöhemmin samaisella festivaalilla hänet värvättiin jazzlaulaja Sarah Vaughan ja saksofonisti Paquito D’Rivera keikkakokoonpanoon. Pyysalon pitkä ura suomalaisen jazzmusiikin edelläkävijänä on vertaansa vailla.

Niklas Winter puolestaan tunnetaan aktiivisena jazzkitaristina, ja myös hänen uransa on ollut kansaivälisesti merkittävä. Muun muassa Kenny Wheelerin sekä Lars Janssonin kanssa työskennellyt Winter on saanut runsaasti tunnustusta myös levyyhtiönsä myös levyyhtiönsä Abovoicen tuotannosta.

Illan tanskalaisvahvistus Jesper Bodilsen on omien yhtyeidensä lisäksi aktiivinen muun muassa Stefano Bollianin triossa. Hän on äänittänyt lukuisia levyjä muun muassa Joe Lovanon, Ed Thigpenin ja Mullgrew Millerin kanssa. Bodilsenilla on ollut myös oma tuotantoyhtiö vuodesta 2002.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page