top of page

ma 02. helmik.

|

Helsinki

UMO: MONDAY NIGHT @ KOKO JAZZ CLUB – MUSIC OF IRO HAARLA & EDWARD VESALA

UMO Jazz Orchestra jatkaa maanantaisia konserttejaan Koko Jazz Clubilla myös keväällä 2015. UMO juhlii: Music of Iro Haarla & Edward Vesala. Kapellimestarina Mikko Hassinen.

UMO: MONDAY NIGHT @ KOKO JAZZ CLUB – MUSIC OF IRO HAARLA & EDWARD VESALA
UMO: MONDAY NIGHT @ KOKO JAZZ CLUB – MUSIC OF IRO HAARLA & EDWARD VESALA

Paikka & aika

02. helmik. 2015 klo 19.00

Helsinki, Hämeentie 3, 00530 Helsinki, Finland

Tietoa tapahtumasta

Konsertin pituus 90 minuuttia, väliaika.

UMOn 40. juhlavuosi käynnistyy komeasti tammi-helmikuun vaihteessa Edward Vesalan ja Iro Haarlan musiikilla. Luvassa on konsertillinen modernia jazzia ja melodisia balladeja.

Edward Vesalan syntymästä tulee UMOn juhlavuonna kuluneeksi 70 vuotta. Sekä Vesalalla että Iro Haarlalla on vankka yhteinen historia UMOn kanssa. Vesala vieraili UMOn solistina 1980- ja 90-luvuilla ja levytti UMOn kanssa albumin Bad Luck, Good Luck (1985). Haarlan kanssa UMO on työskennellyt useaan otteeseen 2000-luvun puolella.

Konsertin solistina toimii pianisti-harpisti Iro Haarla, joka on koonnut kaksiosaiseen konserttiin läpileikkauksen sekä Vesalan että omia sävellyksiään. Konsertin alkupuolen ohjelmisto on koottu sävellyksistä, joita Vesala ja UMO esittivät ja levyttivät 1980- ja 90-luvuilla. Kaikki sovitukset ovat Haarlan käsialaa.

– Halusin tuoda Edwardin tuotannon koko kirjon esille, joten valitsin hänen sävellyksistään mukaan niin balladeja, villimpiä rytmejä kuin modernimpaakin puolta, Haarla kertoo.

Haarlan oma osuus koostuu hänen UMOlle viimeisten kymmenen vuoden aikana säveltämästään musiikista. Haarla myös säveltää kaksi uutta teosta juhlakonserttia varten. Toinen teoksista on sävelletty varta vasten UMOn baritonisaksofonisti Pertti ”Pepa” Päiviselle, joka on tehnyt tiivistä yhteistyötä sekä Vesalan että Haarlan kanssa mm. legendaarisessa Sound & Fury -yhtyeessä. Konsertin kapellimestarina toimii Mikko Hassinen.

– On hienoa, että UMO tilaa nimensä mukaisesti uutta musiikkia suomalaisilta säveltäjiltä. Olen otettu siitä, että saan säveltää loistavista muusikoista koostuvalle UMOlle erityisesti juhlavuoden kunniaksi, Haarla kehuu.

Huom. 45 minuuttia ennen konserttia pidetään Koko Jazz Clubilla Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa Iro Haarla kertoo esityksen taustoista.

Iro Haarla

Pianisti, harpisti, kosketinsoittaja, säveltäjä ja sovittaja

Teki kokonaisvaltaista yhteistyötä edesmenneen puolisonsa Edward Vesalan kanssa vuodesta 1979 vuoteen 1999 asti soittaen Vesalan yhtyeissä (mm. Sound & Fury), sekä sovittaen hänen musiikkiaan erilaisiin projekteihin (mm. UMO, Avanti!)

Vesalan kuoleman jälkeen tehnyt soolouraa ja menestynyt myös kansainvälisesti

Levyttänyt norjalais-suomalaisen kvintettinsä kaksi Manfred Eicherin tuottamaa albumia ECM-levymerkille ja suomalaisten yhtyeidensä kanssa TUM Recordsille

Palkittu mm. parhaasta kotimaisesta jazzlevytyksestä Emmalla 2005 ja 2011, Yrjö-palkinto 2006

Edward Vesala (1945–1999)

Rumpali, säveltäjä ja orkesterinjohtaja, jonka vaikutusta kotimaiseen nykyjazziin pidetään erittäin merkittävänä

Yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista jazzmuusikoista

Omia yhtyeitä mm. Sound & Fury, Tomasz Stanko–Edward Vesala Quartet, Karelia, Apollo ja Soulset

Aloitti kansainvälisen uransa Jan Garbarekin ja Arild Andersenin kanssa, esiintynyt myös mm. Chick Corean, Paul Bleyn, Jasper Van’t Hofin, J.F. Jenny Clarkin, Charlie Marianon, John Surmanin, Chico Freemanin ja Reggie Workmanin kanssa

Ainoa muusikko, joka on saanut Yrjö-palkinnon kahdesti, vuosina 1972 ja 1980

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page